Kebap ve türevleri benim özel ilgi alanıma giriyor nedense :))) Bunların içinde de ev ortamında yapılması en uygun olan ve mangal lezzetini aratmayan kanat, genelde tercihim oluyor. Çünkü gerek Adana Kebap ve Gerekşe Et Şiş bence mangal yakılmadan, kömürün isini çekmeden tadı olmuyor :)
Ama hazırladığım özel ve güzel sosla kanatta mangal tadını yakalayabiliyorum. Özellikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
Ama hazırladığım özel ve güzel sosla kanatta mangal tadını yakalayabiliyorum. Özellikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 kg Tavuk Kanat
sos için :
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1/2 limon suyu
- 5 - 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul bier
- Tuz
Yapılışı:
Kanatlar,iç kısımlarının da iyi pişmesi için bıçakla birkaç yerinden çizilip, güzelce yıkanıp süzdürülür. Ardından yarım limonun suyu ile iyice ovulur.
Daha sonra limonlu kanatlara salça, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek harmanlanır ve mümkünse bir süre sosla bekletilir. Ancak zaman yok ise ısıtılmış teflon tavada önce yüksek ısıda, suyunu çekince kısık ateşte önlü arkalı çevrilerek, iyice kızarana kadar pişirilir.
Ve Lavaş eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Harika olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bizimde dün akşamki yemeğimizdi:) Sevgiler...
YanıtlaSilkarnım şu an öyle aç ki:)
YanıtlaSilellerinize sağlık
ellerine sağlık ççok leziz görünüyor...denemeye değer.sevgiler...
YanıtlaSilçok nefis gözüküyor.helede ekmek ve soğanlar tam iştah kabartıyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilişte benim menüm yanında lavaşta varsa tam olur:)
YanıtlaSilTariflerin harika cok severek baktim. Bazilarinida denemek icin not aldim ellerine saglik.. Selamlar
YanıtlaSil