Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
- 250 gr. kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı dom. salçası
- Tuz, Sıvıyağ
Yapılışı:
Nohutlar önceden ıslatılır. Bir gün önce akşam ıslatmak en mantıklı yol.
Ertesi gün kuşbaşı etler düdüklü tencerede iyice kavrulur, etlerimiz suyunu çekince minik doğranmış kuru soğan, parmak doğranmış sivri biber ve ince ince doğranmış kımızı biber ilave edilerek soğanlar sararana kadar pişirilir. Ardından salçalarımız eklenerek karıştırılır ve en son suyu süzülen nohut ve tuz ilavesi ile üzerini geçecek kadar ılık su eklenerek düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 40 dak. kadar pişirilir. ( Bu süre tencerenin ve nohutun cinsine göre daima değişir.)
Pişen yemeğimiz, bir süre dinlendirildikten sonra pirinç pilavı ve varsa turşu eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor biraz alıyorum.Sevgilerimle.banada beklerim.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilCok severim. Nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgilerimi yolluyorum.
YanıtlaSilnohut çok güzel lezzetli bir tat olduğu için içinde bulunduğu her yemeği de çok lezzetli yapıyor,eline sağlık.
YanıtlaSilEn sevdiğim yemek ellerine sağlık buketciğim...
YanıtlaSilÇok severim nohutun içinde olduğu her şeyi ama ille de humusu. Ben haşlayıp buzluğa atıyorum nohutu gerektiğinde pratik oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilTurşu da var mı yanında..:)
YanıtlaSilBayılırım nohut yemeğine ellerine sağlık canım..
sevgiler
Buketciğim canım benim,nohutu gördüm mü dayanamıyorum.Şimdi gidip ıslağa koyayım inşaallah.(Laf olsun diye söylemedim ciddiyim)
YanıtlaSilEn sevdiğim yemeklerden biri,çocuklar bazen burun kıvırır ama olsun,onlarda alışır birgün:)
Ellerine sağlık canım...