Derin dondurucuya daha önceden haşlayıp attığım bakliyatlar azar azar kalınca salata olarak değerlendirmek istedim. Lezzetini kendi damak tadımıza göre, şöyleee Doğu Akdeniz tadında yani bol acılı, bol ekşili olarak hazırladım ortaya hoş bir lezzet çıktı.
Bu salata bence çay ve davet sofralarında ya da bayanların gün sofralarında tercih edebilecekleri doyurucu bir lezzet, tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 10 adet siyah zeytin
- 10 adet cin biber turşusu
- 5 adet kornişon turşu
- Bir tutam maydonoz
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağ
- Tuz, pul biber
- Limon suyu
Yapılışı :
Haşlanmış nohut ve buğday bir kaseye alınır içine biber, salatalık turşuları ve zeytin minik doğranır, maydonoz kıyılır daha sonra zeytinyağ, nar ekşisi, tuz, pul biber, limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve servise sunulur.
Not : Salatanın malzemelerini eldeki hazır malzemelere göre artırabilirsiniz.Örneğin ben, hazırda haşlanmış mercimek olsaydı onu da ilave edecektim ya da zamanım olsaydı biraz ince bulgur ıslatıp ilave edecektim. O şekliyle de yapınca paylaşırım.
Afiyet Olsun.
sevgili buket eminim çok lezzetli ve farklı olmuştur.hemde elde olanları değerlendirme açısından iyi bir fikir ellerine sağlık...
YanıtlaSilçaok sağlıklı olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Salatanın görüntüsü bile iştah kabartıyor tadının güzel olduğundan eminim denemek lazım.Elinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık eminim çok mlezzetli olmuştur.bende desteğinizi belliyorum
YanıtlaSilcanım ne guzel bır salata olmus elelrıne saglık.sevgıler
YanıtlaSilDünya kadınlar günümüz kutlu olsun canım...
YanıtlaSilgerçekten iyi fikir ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok değişik bir tarif.nar ekşisinede bayılırım deniycem .ellerinize sağlık.
YanıtlaSil