- 1 pkt hazır çikolata sos ( toz katışım )
- 2 su bardağı süt
- Kek ya da bisküvi parçaları ( 2 su bardağı kadar )
- İri kıyım ceviz içi
- 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı )
- 1 çay kaşığı zencefil ( isteğe bağlı )
- Toz hindistan cevizi ya da granül
Yapılışı:
İlk olarak 2 bardak süt ile çikolata sos katı kıvamlı olarak pişirilir ve karıştırarak soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta kek ya da bisküvi parçaları ufalanır ya da robottan geçirilir, içine ceviz kırığı, doğranmış kuru üzüm, tarçın ,zencefil ve portakal kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırılır ve soğuttuğumuz çikolata sosun içine boşaltılarakhamur haline getirirlir ve bir süre buzdolabında bekletilerek katılaşması sağlanır.
Ardından hamur haline gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve hindistan cevizi ya da pasta granülüne ya da istediğiniz kuru yemişe bulayarak servise sunabilirsiniz.
Arzu ederseniz eritilmiş beyaz ya da bitter çikolataya da batırarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
ellerinize sağlık güzel bir fikir
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHem pratik hemde leziz ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler..
ellerine sağlık.bende bir ara merak saldım.ne güzel oluyor gerçekten.
YanıtlaSilBloglarda truflarla çok karşılaşıyorum ama yapmak kısmet olmadı. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
YanıtlaSilHiç yapmadım ama mutlaka yapmak istiyorum. Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel görünüyo bende deniycem ellerinize sağlık
YanıtlaSil