Yunan Cacığı'na takmış durumdayım daha önce Dereotlusunu paylaşmıştım şimdi de Kuru Nanelisini paylaşalım dedim.
Ben meze türü soğuk ikramlıkları çok severim, özellikle de Trabzon ekmeği kıvamındaki ekmeklerle çayın yanında bayılırım bugünlerde sık sık yapıp yiyorum :)
Sizlere de özellikle tavsiye ederim .
Malzemeler:
- 1 kase süzme yoğurt ( çok katı olmasın )
- 1-2 adet salatalık
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
Süzme yoğurt, tuz, kuru nane ve ezilmiş sarımsakla karıştırılır, kabuğu soyulmadan rendenin iri tarafıyla rendelenmiş salatalık ilave edilerek karıştırılır, servis tabağına alınarak, isteğe göre üzeri tekrar nane ve çok az sızma zeytinyağ ile süslenerek ikram edilir.
Kahvaltıda ya da çay davetlerinizde minik dilimlenmiş kızarmış ekmeklerin üzerinde de ikram edebilirsiniz :)
Afiyet Olsun.
İşin içine yunan kelimesi girince uyuz oluyorum.niye yunan cacığı olsun ki bu, anadolunun kuru cacığı :) veya susuz cacığı. :)
YanıtlaSiltaze nane ile de çok güzel oluyor. ellerine sağlık.
Ama çiçeğim ben bunun ismini böyle duydum ondan öyle didim :) Tv de gördüm yaptım :)
SilBizim evde normalde hep sulu yapılır böylesi çok hoşuma gitti napıyım yani Yunan diye yemeyim mi :) Hoşgörü, diyolog, dinler arası kardeşlik... ne dersen de :)
Evet bazen taze nane de kıyıyorum içine:
Teşekkür ederim.
Ellerine sağlık canım,sıcaklarda en güzel yemek bence..sevgiler..
YanıtlaSilyazın çok güzel gider eline sağlık canım
YanıtlaSilyunan munan hiç farketmez, yoğurt varsa işin içinde bu türk işidir ;)
YanıtlaSilher türlüsünü yer severim :)))
ellerine sağlık Buketciğim :)
YanıtlaSilserin serin ne iyi olur iftarda :)
hayırlı cumalar..
sevgiler..
Teşekkür ederim, Denizcim, sizlerinde Cuması hayırlı olsun :)
Sil