Lokum gibi bir tavuk...Nefis bir sos... Aslında bu sosu Somon Balığı yaparken kullanıyorum ( şimdiye kadar onu resimleme fırsatım olmadı ) bu kez de piliçte denemek istedim, en az balığa yakıştığı kadar yakışmıştı.
Malzemeler:
- 500 gr piliç eti ( ben piliç kalça kullandım )
- 1 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Dereotu ( süslemek için )
Yapılışı:
İlk olarak tavuk etlerimizi yıkayıp bir teflon tavaya alıyor ve 1 çay bardağı su ilave ederek orta ateşte suyunu çeken kadar pişiriyoruz.
Bu arada 1 adet küçük limonun suyunu sıkıp içine ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
Tavuklar suyunu çekip hafif kızarınca sosumuzu dökerek tuzumuzu da ilave ederek 1 -2 dak tavuklarla özleşmesini sağlıyoruz.
En son piliçleri servis tabağına alarak üzerine ekşi sosumuzdan gezdirip dereotu ile süsleyerek servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarifi okurken ağzım sulandı resmen:)çok nefis gözüküyor.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilcanım istedi yaw...:)))
YanıtlaSilGörüntüsü çok güzel, tadını merak ettim. Mutlaka denicem.
YanıtlaSilGerçekten benim de ağzım sulandı :) eline sağlık..
YanıtlaSilEn yakın zamanda deneyeceğim.Müthiş görünüyor....
YanıtlaSilCanım, ekşi soslu tavuk çok güzel görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler....
merhabalra, gelmiş bana ben de iadeyi ziyaret yapıyorum ellerien sağlık linklerimdesin:)
YanıtlaSilBenim balık sosum da bunun aynısı ama tavukla hayal edemedim şimdi. Türküz ya illa kırmızı bol salçalı olacak yemekler :) DEnemek lazım ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım.Çok hafif bir tarif olmuş canım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilGüzel bir hafta geçirmeni dilerim.
Sevgiler
Cezbedici bir tarif ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
YanıtlaSilTavuk olsun da nasıl olursa olsun :))
Seni izlemeye aldım, bana da beklerim...