İri Hamsiiiiiiiiiiii, iri hamsiiiiiiiiii diye satılan istavrit balıklarını görünce dayanamadık aldık aslında aldığımız balığın hamsi olmadığını da biliyorduk :) Ama hamsiyi öyle özlemiştik ki çakmasına bile razıydık :)
Aslında genelde tavada kızartma olarak pişirdiğim balıkları bu kez sebzeli tercih ettim ve gerçekten de çok isabetli oldu çünkü balığın suyu ile sebzeler; sebzelerin lezzeti ile balık harmanlanmış ve ortaya son derece hafif, sağlıklı ve lezzetli bir yemek çıkmıştı.
Malzemeler:
- 1 kg İstavrit
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 4 adet sivri biber
- 4 -5 adet sarmsak
- 1 adet domates
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz, kekik
- Zeytinyağ
Yapılışı:
Tepsinin tabanına çok az zeytinyağ gezdirilir ve ince halkalar halinde doğranmış soğanın yarısı ile 1 adet defne yaprağı dizilir ve üzerine kılçıklarıyla birlikte ayıklanıp temizlenmiş sistevritler dizilir. Balıkların üzerine kalan soğan halkaları, parmak parmak doğranmış havuç, patates ve biberler, file doğranmış sarımsaklar dizilir.
Üzerine kabukları soyulup ince doğranmış domatesler 1 kaşık salça ile harmanlanarak yerleştirilir. Üzerlerine kabukları soyulmuş limon dilimleri, bir adet defne yaprağı dizilir ve en son zeytinyağı gezdirilip, tuz ve kekik serpilerek üzeri kapatılır ve ocak yada fırında 30 dak. pişirilir.
komşumm merhabalar :))
YanıtlaSilşimdi aklıma hemmmen TİJENciğim geldi..
ne çok sever de :)))))))
afiyetler olsun..
bende alırdım ay olsunda balık tek
YanıtlaSilBalık güzel görünüyor:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
Bitki hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim:)
Eşiniz tanıyorsa karaçalıyı faydalarını da vaktin olunca paylaşırsan bizle çok sevinirim.
Her zaman beklerim:)
sevgiler ve tekrar teşekkürler...
ellerine sağlık,görüntü süper tadıda öyleydi sanırım...
YanıtlaSilsağlıcakla kal arkadaşım :)
Ah ah kış gelsede balık bol olsa bu sene ve hamsi yesek bol bol :)
YanıtlaSilDiğer balıklarıda kırmak istemem tabii ama hamsininde tadı bir başka oluyor :)
Ellerine sağlık canım
Sevgiiler