9 Temmuz 2010 Cuma

Sarımsak Soslu Kabak Salatası

Son zamanlarda keşfettiğim en hoş lezzetin Kabak Salatası olduğunu düşünüyorum. Pazardan özellikle seçtiğim minicik kabakları alırken niyetim kızartmaktı ancak yağ çekeceklerini düşünerek haşlamaya kara verdim, derken aklıma zeytinyağını üzerine dökmek ve dereotuyla süslemek geldi. Biraz daha düşününce işin içine olmazsa olmaz sarımsak girdi ve ortaya özellikle tavsiye edebileceğim bir lezzet çıktı.
Malzemeler :
  • 5 adet bebek kabak
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
Yapılışı:
Minik kabakların uç kısımları kesilir ve kabukları kazınarak temizlenir. Ardından kaynamakta olan tuzlu suda 10 dak. kadar makarna gibi haşlanır. Çok erimiyecek kıvamda haşlanan kabaklar direk suyu süzülerek buzlu suyun içine alınır.
Diğer tarafta sarımsaklar ezilir, tuz ve zeytinyağıyla karıştırılarak sos hazırlanır.
Buzlu sudan alınan kabaklar kurulanarak derin bir saklama kabına alınır ve üzerlenine sarımsaklı sos dökülerek kapağı kaptılıp en az 2 saat ( daha fazla da olabilir ) sosta bekletilir.
Süre sonunda kabaklarımız servis tabağına alınır, üzerine sosundan gezdirilir ve dereotu ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.

7 yorum:

  1. minicik kabaklara zeytinyağı ve sarımsak eminim çok yakışmıştır. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok şık ve sağlıklı bir salata olmuş ,içine sarımsak koymanız lezzetine lezzet katmıştır elinize sağlık. bende deneyeceğim .sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. harıka görunuyor sarımsak zaten müthiş bir lezzettır benım için:)sevgiler

    YanıtlaSil
  5. tam yaz günlerine ve diyete uygum bir tarif.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. bahçedeki kabaklar olsunn bende deneyeceğimm. and verdim bahçemden yicemm:))

    YanıtlaSil
  7. çok hoş bi tarif. elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))