Su Muhallebisini seneler önce küçükken :) bir yakınımızdan duymuştum ve sütsüz bir muhallebinin asla güzel olamıyacağını düşünmüştüm. ( demek ki ben küçükken bile yemek analizleri yapıyormuşum:)
Ama geçen gün evde süt kalmayınca ve ben de markete gitmeye üşenince aklımın bir köşesinde kalan Su Muhallebisini denemek istedim. Keşke daha önce deneseymişim :) Şimdiye kadar taddığım en hafif tatlıydı.
( İnternetten bir kaç tarif araştırdım ancak Su Muhallebisi adı altında yayınlanan tatlıların çoğu süt ile yapılıyordu :) O nedenle ben kendi tarifimi uydurdum.
Malzemeler:
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı nişasta
- 1,25 ( 1 +1/4 ) su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
Üzerine : Tarçın ya da pudra şekeri
Yapılışı:
Su, nişasta ve şeker bir tencereye alınarak sürekli karıştırılmak kaydıyla muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alır almaz 1 tatlı kaşığı gül suyu ilave edilerek karıştırılır ve daha sonra ıslatılmış kaselere paylaştırılır ve en az 1 saat buzdolabında bekletilir.
Servise sunulacağı zaman ters çevrilerek tarçın ya da pudra şekeri serpilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun.
adını çok duydum ama hiç tadına bakmadım bende ...
YanıtlaSileline sağlık
YanıtlaSilKüçükken annemizin yaptığı ve severek yediğimiz hafif bir tatlı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
eline sağlık ,çok güzel olmuş ...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir muhallebidir.Hiç denemedim.Tarifinizi not aldım.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok hoş olmuş,çok severim.Ellerine sağlık.Sevgilerrrrr....
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir tatlı..Gorunuşu de harika.Ellerinize saglık.Sevgiler.Aida
YanıtlaSilÇokk güzel bir tatlı :) şimdilik pişirirum ama suyu felan çok tatlı gerckten :) bende boyle kolay bir tarif arıyordum iyikide yazmışsın ellerine saglık ttlım :)
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, umarım pişince de damak tadınıza uyar, teşekkür ederim.
SilMerhaba,bu güzel tarifinizi bugün yaptım bir etkinliğe yolladım tabiki linkinizle beraber....Çok teşekkürler sevgiler...
YanıtlaSilhttp://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/01/yumurtasz-ve-sutsuz-etkinlige-su.html
Gelibolu17
1 saattir dediğiniz gibi sütsüz su muhallebisi arıyorum sayfanızı bulmadan önceki yorumum aynen şuydu "nasıl su muhallebisi bunlar hepsinde süt var" şimdi mutfağa girip tarifinizi deniycem biraz değişiklik yapabilirim belki ellerinize sağlık...
YanıtlaSil:) inşallah siz de beğenirsiniz , afiyet olsun.
Silçocukken ilkokulumuzun önünde seyyar muhallebiciden yerdik.ama gül suyu şerbetliydi.buna birde şerbet eklesek
YanıtlaSilİsterseniz ocaktan alır almaz gülsuyu ilave edin ve karıştırın benim yaptığım gibi :)
Silçocukken okul önündeki seyyar muhallebiciden yediğim tadı arıyorum.gül suluydu.bu tarifede gül suyu döksek..
YanıtlaSilMalzemelerin içinde zaten gülsuyu var :)
SilVallaa kaç saattir su muhallebisi arıyorumm , ama hep tariflerde süt var güya su muhallebisi :D sütüm olmadığı için suyla belki olabilir diye düşündüm tariflerde göremeyince artık kendim uydurcaktımkiiiii senin tarif karşıma çıktııı ve yaptımm muhteşem olduuu yalnız ben gül suyu yerine pudra şekeri ve vanilya ekledim kekimin üstüne döktümmmm :DD teşekkürlerrrr
YanıtlaSilVallaa kaç saattir su muhallebisi arıyorumm , ama hep tariflerde süt var güya su muhallebisi :D sütüm olmadığı için suyla belki olabilir diye düşündüm tariflerde göremeyince artık kendim uydurcaktımkiiiii senin tarif karşıma çıktııı ve yaptımm muhteşem olduuu yalnız ben gül suyu yerine pudra şekeri ve vanilya ekledim kekimin üstüne döktümmmm :DD teşekkürlerrrr
YanıtlaSil:) beğenmenize çok sevindim :)
Silpudra şekeriyle de çok güzel olmuştur, afiyet olsun.
Eskiden seyyar satıcılardaki aldığımız muhallebi tadını alamıyorum kaç defa denediysem olmadı şimdi kalkıp yine deniycem bide bişey sorucam buğday nişastası olurmu ve gülsuyu yerine gıda boyası koyup renklendirsem olurmu
SilBen de zaten buğday nişastası kullandım, mısır nişastası daha cıvık oluyor, ayrıca isteğe bağlı olarak pembe rengi vermesi için çok az kırmızı gıda boyası kullanılabilir gül suyu kullanıp kullanmamak da size kalmış ama Osmanlı Saray mutfağı lezzetini yakalamak istiyorsanız bence gül suyu da kullanmalısınız, şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsiniz.
SilMerak ettiğim bir şey var dolaptan çıkarınca çok şaşırdım o nasıl öyle kalıp halini almış yaa :D muhteşem görünümü vardı jole gibiydi.acaba bunu nişastamı yapıyor ? sütlü tariflerde un yerine nişastamı koysak :D
YanıtlaSil:) Evet pürüzsüz ve kalıp gibi şekl almasını nişastaya borçluyuz, sütlü tatlılarda da özellikle de tavuk göğsünde dilimlerken yayılmaması için nişasta iyi sonuç veriyor, benden söylemesi :) Beğendiyseniz ne mutlu :)
SilVallaaa tavuk göğsündeee en şikayet ettiğim şeydiii dağılmasııı çok çok makbulee geçtiiii teşekkürlerrrrrrr :::))))
YanıtlaSilRica ederim umarım işinize yarar, kolay gelsin, afiyetle... :)
SilBoyle tirtikli plastik kaplarda satilirdi okullarin onunde.. bir pembesi bir beyazi vatdi. Pembesi gul suluydu.. nostalji oldu teaekkurler...
YanıtlaSilDolaba koydum soğusun diye içine muz çilek doğradım bide piştikten sonra bi tane vanilya ile karıştırın daha lezetli oluyo
YanıtlaSilellerinize saglik çocukken çok sevdigim bi tatliydi o gul kokusu inalimzaz guzeldi animsadim daha tarifi okur okumaz en kisa zamanda yapip çocuklarima bu güzel tatliyi tattiracagim sevgiler
YanıtlaSilellerinize saglik çocukken çok sevdigim bi tatliydi o gul kokusu inanilmaz guzeldi animsadim daha tarifi okur okumaz en kisa zamanda yapip çocuklarima bu güzel tatliyi tattiracagim sevgiler
YanıtlaSil