Börülce, son senelerde keşfettiğim bir lezzet, sanırım Ege Bölgesinde çok sık yetişen gerek kurusu ve gerekse tazesi çeşit çeşit değerlendirilen bir lezzet. Zeytinyağlılara düşkün bir damak tadımız olması nedeniyle bu güzel nimeti keşfettmekten mutluyum :)
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru bölülce
- 1 adet kuru soğan
- 4 -5 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 çorba kaşığı salça
- Zeytinyağ
- Tuz
Yapılışı:
Börülceler akşamdan sıcak suya bırakılır ( 8 saat kadar beklemesi gerekir ) Ertesi gün börülceler süzülür. (Oldukça siyah bir su çıkıyor. )
Diğer tarafta kuru soğan minik doğranır ve zeytinyağında sarartılır. Ardından minik küpler halinde doğranmış havuçlar eklenir ve sotelenir. Sonra sarımsak ve salça ileve edilerek kavrulur ve en son süzülen börülceler eklenerek tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek düdüklü tencerede 15 dak. pişirilir. ( Bu süre börülcenin ve tencerenin cinsine göre değişebilir. )
Soğuduktan sonra limon eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Ellerinize sağlık.Çok leziz bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar.
Ben de bezelye yi çok sevenlerdenim,
YanıtlaSilellerine sağlık,sevgiler.