Özellikle de benim tercih ettiğim közleme yöntemiyle de son derece hafif bir lezzet.
( Bu arada belirtmek isterim ki Karnıyarık ve İmam Bayıldı birbirlerine benzerliği nedeniyle karıştırılan lezzetlerdir. Ancak Karnıyarık kıymalı olur ve sıcak ikram edilir. İmam Bayıldı ise Zeytinyağlı olur ve iç harcında kıyma kullanılmadan bol domatesle yapıldığı gibi soğuk olarak da ikram edilebilir )
Malzemeler :
- 4 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet çarliston biber
- 4 - 5 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı :
Patlıcanlar alaca soyulur ve teflon tavada, kısık ateşte çevirerek hafif yumuşayana kadar közlenir.
Diğer tarafta soğan yarım halka şeklinde, sivri biberler minik doğranır ve zeytinyağında hafif sotelenir ardından kıyılmış sarımsaklan eklenir ve bir iki dak çevrilir. En son kabuğu soyulup küp doğranmış domatesle ilave edilerek hafif suyunu çekene kadar pişirilir ve tuz serpilip karıştırılarak ocaktan alınır.
Közlenen patlıcanlar yayvan bir pişirme kabına alınaraktuzlanır ve karnı yarılır :) iç kısmı hafif kenarlara itilerek hazırlanan karışımdan doldurulur. Üzerlerine dörde bölünüp içi çıkarılmış çarliston biberler dizilir. Artan iç bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salça ile karıştırlarak patlıcanların etrafına dökülür ve ocakta veya fırında iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.
bende közlenmişini seviyorum daha hafif ve kokulu oluyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilmmmm elelrine sağlıkkk
YanıtlaSilHakikaten harika görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler....
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilBende köz imam bayıldıyı yeni keşfettim ellerine sağlık buketçiğim çok nefis oluyor...
YanıtlaSilMutlu hafta sonları:))