Toprak kapta, ağır ağır pişen yemeklerin tadı ayrı oluyor. Pişmesi biraz zaman alsa da sonuçta elde edilen lezzete doyum olmaz.
Ben Taze fasulyeyi çoğu zaman düdüklü tencerede yaparım ama bu kez biraz sabredip damağımın özlediği lezzeti yakalamak istedim. Çok da iyi oldu.
Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye
- 6 adet tavuk baget ( sayıyı artırıp, eksiltebilirsiniz ) )
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet iri domates
- 5 - 6 diş sarımsak
- Zeytinyağ ( ya da Tereyağ )
- Tuz
Yapılışı:
( Ön hazırlık olarak yıkayıp uç kısımlarını ayıkladığımız taze fasulyeler bir parmak uzunluğunda dilimlenir.)
Güvecimizi ocağa alarak iyice ısıtıyoruz. Ardından bir miktar sıvı yağda tavuk butlarımızı önlü arkalı çeirerek hafif soteliyoruz. Daha sonra güvecimizi ocaktan alıyor ve butları içinden çıkarıyoruz. Güveci tabanına yemeklik doğradığımız kuru soğanı yayıyoruz, üzerine sotelediğimiz tavuk butlarını diziyoruz üzerine sırasıyla taze fasulye, ayıklanmış sarımsak ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri yerleştiriyoruz.
1 çay bardağı suda incelttiğimiz salçayı, tuzu ve yeteri kadar zeytinyağını ( ya da minik parçalar halinde tereyağı) üzerinden gezdirerek güvecimizin ağzını aleminyum folyo ile sıkıca kapatıyoruz.
Varsa üzerine güvecin kendi kapağını ya da uygun boy bir tencereyi koyarak :) ( tencere kapağı değil, tencerenin kendisi olacak ağırlık yapsın aleminyum folyo kabarmasın diye ) çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Fasulyenin cinsine göre değişebilir ama ben tam 1, 5 saat pişirdim ve lokum gibi pişmiş nefis bir yemek elde ettim.
Arzuya göre yanında pirinç pilavı ve cacık ile servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Ellerine sağlık canım inanılmaz lezzetli görünüyor. Bloğunu takipteyim bana da beklerim .Sevgilerimle,
YanıtlaSilTeşekkür ederim, ziyarete gelicem :)
Sil:) Çok mutlu oldum, teşekkür ederim :)
YanıtlaSil