2 Haziran 2010 Çarşamba

Kuzu Şiş ve Et Terbiyesi

Hafta sonu piknik keyfi yapalım dedik. Açık havada, yeşillikler içinde yemek yemenin keyfi gerçekten bir başka oluyor. Biz de bu niyetle akşamdan hazırlığımızı yaptık, bu konuda uzman olan eşim etleri akşamdan terbiyeye yatırdı.
Ertesi gün mangal ateşinde pişirilen etlerin lokum gibi nefisss bir lezzeti vardı.

Malzemeler:
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 150 gr kuyruk yağı

Terbiyesi için :

  • 1 adet kuru soğan
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz , karabiber

Yapılışı:

Soğan rendenin en ince gözüyle rendelenir, sarımsaklar ezilir. Geniş bir kasede soğan, sarımsak ve diğer sos malzemeleri karıştırılarak iri doğranmış kuzu etleri ve minik doğranmış kuyruk yağları ilave edilerek bir gece bekletilir. Ertesi gün bir et bir yağ sıralamasıyla etler şişlere takılır ve mangal ateşinde pişirilir.

Beraberinde ayran ve lavaş ekmeğiile servise sunulur.

Afiyet Olsun.


10 yorum:

  1. mangal keyfine hiçbir zaman hayır diyemem.hele lokum gibi etler olunca.afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Güzel arkadaşım, afiyet bal şeker olsun.Bende kuzu şişi çok severim..Sevgiler bırakıyorum bloğuna .. görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  3. patlıcan salatasını,biz değişik yaparız;közlenmiş, soyulmuş,suyu akıtılmış patlıcanlar,sızma zeytin yağı ile çatalla iyice ezilir.damak tadına göre limon ve kesinlikle (yine damak tadına göre)sirke ilave edilir.dövülmüş sarımsak ilave edilir.kabukları soyulmuş domates,yeşil biber.bol maydonoz ilavesi yapılır))afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. üfff nasıl güzel görünüyor.terbiyeside tam benim damak tadıma göre.Senin ve eşinin ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. süt
    sıvı yağ
    iyice rendelenmiş soğan
    tuz
    karabiber
    pul biber
    knor et suyu
    kekik
    salça
    sarmısak iyice rendelenmiş
    köfte harcı
    ve buzdolabında 2 gün bekleyecek daha sonra 5 parca et bir tane kuyruk yagi olmak uzere tahta şişlere dizilir ve mangal time başlasın ....

    YanıtlaSil
  6. Terbiyesizde gider...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et güzelse, Anadolunun kırlarında , bayırlarında dolaşmış hayvanın etiyse terbiyesiz de olur ama mandıra da yata yata yapay yemle beslendiyse iyi bir terbiye etmek lazım, yoksa çok terbiyesiz oluyorlar :)

      Sil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))