Akşam yemeği için hazırladığım köftelerin (--->) yanına garnitür olarak hazırladığım hafif bir lezzetti.
Yaz mevsimi gelince kızartma sezonu da beraberinde gelir. Ancak fazla yağlı olması nedeniyle bu sevdiğimiz lezzete daha sağlıklı alternatif arayışındayken, sebzeleri kağıtta kendi buharıyla pişirmeyi düşündüm. Sebzeleri de eşimin damak tadını göz önünde bulundurarak terih ettim. Soğan, sarısak ve acı sivri biber vazgeçilmezleridir. Bunun yanında köz patatesi de çok severiz. Bu şekilde bir karma oluşturdum.
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 5 -6 adet sivri biber
- 1 baş sarımsak
- Tuz, pul biber, kekik
- Zeytinyağ
Yapılışı:
Patatesler soyulur ve dörde kesilir, soğan soyulur ve baş kısmına kesik atılarak bütün halde konur, biber parmak parmak kesilir, sarımsaklar ayıklanır. Bütün malzemeler bir kaba alınarak üzerine tuz, kekik, pul biber serpilir ve zeytinyağ gezdirilerek harmanlanır ve büyük bir yağlı kağıdın ortasına alınarak kağıt sıkıca kapatılır ve 200 der. ısıtılmış fırında 30 dak. pişirilir.
Afiyet Olsun.
Günaydın sevgili arkadaşımmmmm. daha çok görüşelim olur mu.. bu arada bloğumda san bir ödülüm var.. Sevgiler.
YanıtlaSilCok güzel bir fikir:))
YanıtlaSilHem daha saglikli o kadar yagli da degil..
Ellerine saglik canim...
Hayirli cumalar
Buketciğim ellerine sağlık misler gi
YanıtlaSilbi kokusu geldi.Bende beklerim sevgi
ler...