- 1 kg tavuk pirzola
Sos malzemeleri :
- 1 çorba kaşığı Çalma Pekmez ( Beyaz / Zile Pekmezi )
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 - 6 diş sarımsak
- 1/2 limon suyu
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı erik ekşisi ( ben nar ekşisi kullandım )
- Kekik, Tuz
Yapılışı:
Bütün tavuk kullanıyorsanız yıkadıktan sonra parçalara ayırıp kemiğe gelecek şekilde bıçakla çizin, hazır tavuk pirzola kullanıyorsanız sadece üzerini birkaç yerden çizmeniz yeterli.
Diğer taraftan sos için gerekli olan bütün malzemelri karıştırın ve çizilmiş tavuk etlerini bu sosa bulayın ( bir süre sosta beklemesi gerekirmiş, ancak benim zamanım olmadığı için beklemedim buna rağmen çok yumuşak ve lezzetliydi )
Daha sonra kızgın ve yağsız teflon tavada sosuyla beraber pişirin.
Afiyet Olsun.
Öneri : Bu şekilde hazırlana tavuklar mangal ateşinde eminim daha lezzetli olacaktır. Ayrıca, sanıyorum, tavukları sosuyla beraber fırın poşetine dizerek 200 der. ısıtılmış fırında 30. dak da pişirebilirsiniz.
merhaba,
YanıtlaSilbende tatlı bir ödülünüz var blogumdan alabilirmisiniz:)
İlk kez duyuyorum beyaz pekmezi.Tarifte çok değişik. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok fartklı ve özel bir tarif ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Buketciğim ben beyaz pekmezi,Antepte yemiştim.Köylü kadınların yaptıkları pekmezlere birinci elden ulaşma imkanım oldu.Tadı çok nefis,helva gibi oluyor.Ellerine sağlık canım.Tavukla çok farklı olmuştur eminim.Hayırlı pazarlar dilerim canım...
YanıtlaSilpekmezli tavuğu ilk kez gördüm .ilginç geldi .en kısa zamanda deniyeceğim elinize sağlık.
YanıtlaSilIt's amazing in support of me to have a web site, which is good in favor of my know-how. thanks admin
YanıtlaSilHave a look at my web-site ... www.facebook.com
Feel free to visit my site : seopressor version5