Malzemeler:
- 6 adet orta boy kabak
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı salça ( içine )
- 1 talı kaşığı salça ( pişirmek için )
- 1 adet soğan
- 2 adet domates ( biri kapak için )
- Bir tutam maydonoz
- 1/2 limon suyu
- Tuz, pul biber,kuru nane, sumak
- Zeytinyağ
Yapılışı:
Kabaklarımızın kabukları kazınır ve ortadan ikiye kesilerek iç kısımları aşırıya kaçmadan oyulur.
Diğer tarafta kuru soğan, domates ve maydonoz olabildiğince minik doğranır, yıkanmış pirinç ilave edilir ve içine 1 çay kaşığı salça, tuz ve diğer baharatlar, zeytinyağ ile yarım limon suyu eklenerek karıştırılıp iç malzememiz hazırlanır.
Oyulan kabaklarımızın içi harcımızla başında biraz boşluk bırakılarak doldurulur ve ağızları dilim domateslerle bastırmadan kapatılarak çok az yağlanmış tenceremize dizilir.
Daha sonra içinde 1 tatlı kaşığı salça ezilmiş su ilave edilerek çok kısık ateşte 45 dak. kadar pişirilir.
Dolmalarımız dinlendikten sonra sıcak yada arzuya göre soğuk olarak servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Elinize sağlık yaz geldikçe hafif tatları aramaya başladık.Sevgiler.
YanıtlaSilben her mevsim zeytinyağlı sevenlerdenim:))))dolmalar nefisss,
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorummmm
canım ellerıne saglık.cok severım kabak dolmasını zeytınyaglısıda süper olur eminim.sevgiler:)
YanıtlaSilkabak dolmasına bayılırım tam yazlık havlar ısınca cok yaparım
YanıtlaSil