Tavuk eti hem çok sevdiğimiz hem de daha hafif ve sağlıklı olduğu için daha sık tercih ettiğimiz bir lezzet. Gerek yemeklerde özellikle patlıcan ve bamya yemeğinde gerekse başlı başına bir ana yemek olarak LezzetHanemizde yerini her zaman korumakta.
Malzemeler:
Bugün de sevdiğimiz bir lezzeti ev ortamında, sağlıklı bir şekilde yemek istedik.
Malzemeler:
- 2 parça tavuk göğsü
- Tuz, kekik, pul biber
- 1 adet domates
Yapılışı:
Göğüs eti yıkanır ve streç filme sarılarak derin dondurucuya konur. Donunca çıkarılıp ince ince dilimlenir ve tuz, kekik, pul biber ve zeytinyağı il harmanlanır. ( Zaman varsa bir süre soslu olarak beklerse daha iyi olur. )
Daha sonra kızgın teflon tavaya alınarak yüksek ateşte pişirilir. Tavuklar suyunu çekip kızarınca 1 adet domates rendelenir ve üzerine gezdirilir.
Domates suyunu tamamen çekince ocaktan alınarak köz biber, domates ve söğüş soğan eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
oooooooo çok nefis canım çekti tarii aldım inşallah yapıcam...Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler........
bayılırım tavuk dönere....eline sağlık
YanıtlaSilBende beyaz eti daha cok tercih ediyorum:))
YanıtlaSilEllerine saglik canim..
Buketciğim eline sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilvalla bayıldım.hemde saglıklı.ellerine saglık.
YanıtlaSilHayırlı cumalar,sevgiler..
YanıtlaSil