- 1 pkt. hazır baton kek ( ya da 2 su bardağı ufalanmış kek)
- 3 çorba kaşığı sarelle ( kakaolu krem çikolata )
- 3 çorba kaşığı kırık ceviz içi
Üzeri için : * kakao * 1 pkt. beyaz çikolata ( ya da hindistan cevizi )
Yapılışı:
Kekimiz ufalanarak un haline getirilir, sarelle ve çekilmiş ceviz içi ilave edilerek karıştırılıp yoğurulur. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elimizde armut şekli verilir. Daha sonra alt kısmı kakaoya üst kısmı ise varsa benmari usulü (*) eritilmiş beyaz çikoataya yoksa hindistancevizine batırıldıktan sonra kürdan ve yaprak kısmı için nane yaprağı saplanarak bir süre buzdolabında soğuduktan sonra servise sunulur.
Afiyet Olsun.
(*)Benmari Usulü : küçük bir tencereye ( ya da kaba ) sıcak su konur ve altı kısık ateşte açık tutlur. Çikolata ise ısıya dayanıklı başka bir kaseniniçine konarak bu sıcak su dolu tencereye yerleştirilir. Tenceredeki sıcak suyun ısıs ile çikolatanın erimesi sağlanır.
Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilFarklı bir tarif, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
enfes görünüyorlar..hemen bu akşam deneyeceğim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilwww.trendyandfriendly.blogspot.com
Çok hoş görünüyor.Ellerine sağlık,hemen deneyeceğim.Sevgilerrr,kocaman öptüm......
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor,malzemeden tadınında çok güzel olduğu belli oluyor...
YanıtlaSilSevgili Lezzethane,blogunuza ilk girişim,Baştan sonra kadar inceledim.Tarifleriniz ve görünüşleri harika.Armut truff tarifi de pratik ve lezzetli..Blogunuzu sık sık ziyaret edecegim.Sevgiler.Aida
YanıtlaSilselam:)
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım ben bunlara bayıldım çok da pratikmiş mutlaka deneyip sonucu yazıcam inşaallah teşekkürler paylaşım için seni izlemeye aldım sevgiler
neden daha önce gelmemişim buraya:(