Cacık, bizim yaz sofralarımızın baştacıdır:) Özellikle Taze Fasulye ve Bulgur Pilavının yanında olmazsa eksik hissederiz kendimizi :)
Bol sarımsaklısını severiz, üzerine de mutlaka kuru nane serperiz ama ben bu kez Taze Nane ilave ettim ve çok daha lezzetli oldu sizlere de tavsiye ederim.
Malzemeler:
* 1 kase yoğurt
* 2 adet salatalık
* Bir tutam taze nane
* 4 - 5 diş sarımsak
* Tuz, zeytinyağ
Yapılışı:
Yoğurt ( süzme yoğut olursa daha güzel olur ) çırpılarak su ilavesiyle koyu bir ayran yapılır, salatalıklar ( ben kabuklarını soymadan kullanırım ) minik minik doğranır, taze nane minik kıyılır, sarımsaklar ezilir ve tuz ilavesiyle koyu ayrana eklenerek karıştırılır.
Üzerine, süslemek için çok az zeytinyağ gezdirilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
ohh daha ne olsun bende çok severimmm:)
YanıtlaSilhayırlı kandiller canım...
sevgiler
:) Teşekkür ederim size de hayırlı kandiller.
Sildeğil mi ama hiç cacıksız olur mu :) ben de bulgur pilavını cacıksız yemem. eline sağlık buketciğim sevgiler hayırlı kandiller diliyorum
YanıtlaSil:) Olmaz tabi :) Size de hayırlı kandiller, teşekkür ederim.
SilCacığı ben de çok severim, yaz yemeklerinin çoğunun yanına yakışıyor.Ellerine sağlık.Hayırlı kandiller olsun inşallah.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, size de hayırlı kandiller olsun, hoşçakalın :)
Sil