Eylül ayının başlarıydı, eşim elinde kocamann bir poşet elmayla geldi... Arkadaşı kendi bahçelerinden toplamış, tamamen organik, miss gibi, makyajsız, ilaçlarla forma sokulmamış, eciş bücüş hatta kurtlu bir sürü elmalarımız olmuştu:)
Yalnız, gelgelelim iki kişini bu elmaları bitirmesi imkansızdı ben de bir güzel soydum, çekirdeklerini temizledim, minik minik dilimledim ve temiz beyaz bezlerin üzerine serdim. Kabuklarını da atmaya kıyamadım onları da yanına serdim yaklaşık 4 - 5günde kurudular ve şimdi gidip gelip atıştırıyoruz. Çay demlerken içine birkaç tane kabuklarından atıyorum miss gibi kokuyor. İnşallah kışın da hoşafını yapmayı düşünüyorum.
Bu arada önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum, elmaları kututurken bol güneşli ve açık bir havada kurutmak gerekiyor aksi taktirde oksitlenmeyle birlikte renginde hızla bir kararma ve tadında sirkeleşme başlayabiliyor. ( Bunu da deneyerek tecrübe ettim maalesef :( )
Bu arada önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum, elmaları kututurken bol güneşli ve açık bir havada kurutmak gerekiyor aksi taktirde oksitlenmeyle birlikte renginde hızla bir kararma ve tadında sirkeleşme başlayabiliyor. ( Bunu da deneyerek tecrübe ettim maalesef :( )
Siz de yapın Afiyet Olsun :)
süper bir fikir .. nedense kuru meyve sebze yapmak hiç aklıma gelmişyor. halbuki hem daha temiz hem daha sağlıklı. inşallah bir dahaki seneye bol bol yaparım bende.. afiyet olsun size :)
YanıtlaSilsüper fikir afiyetle yiyin...
YanıtlaSilçok güzel:)elma kuruları size şifa olsun,inşallah bu kış hiç hasta olmazsınız:)
YanıtlaSilBu seneye ben de hiç kadar meyve kurutmamıştım ama o kadar elmayı bir arada görünce denemek istedim tadının bu kadar güzel olduğunu bilseydim daha önce de yapardım , güzel yorumlar ve şifa dilekleriniz için teşekkür ederim :)
YanıtlaSilçok iyi fikir bence de ayrıca kabukları çok fatajenik olmuş kabuklarını çayın dışında başka yerde kullanmayı düşünür müsün
YanıtlaSilfikir çok harika ama biz güneşleri kaçırdık ne yazıkki:))
YanıtlaSilelm kurutma hevesi başka bahara kaldı:))
sevgiler..
Çok güzel bir fikir olmuş.Ben elma kabuklarını kışın hep ıhlamurla birlikte kaynatırım nefis olur.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilelma kurusuyla et yemeği pişiriyorum harika oluyor
YanıtlaSil