16 Ekim 2011 Pazar

Damla Sakızlı Zerdeçallı Kurabiye



Misss gibi kokan, lezzetli mi lezzetli nefis kurabiyelerimiz vardı...hepsi hemen bitti :( ... çünkü yedik... napalım dayanamadık hepsini yedik :) Ne diyet dinledik ne bişey :( Ama karar verdik artık hamurişi yok.... ya da çok az var :)
Bloglarda gördüğüm pudingli kurabiyeler aklımı çeldi, evde de damlasakızlı muhalebi karışımı vardı... yapıyım mı yapmayım mı derken yapmışım da yemişiz bile :) Ama insaflı davrandım şekerimizi fırlatmasın diye zerdeçal kullandım :)

Malzemeler:
  • 1 pkt damlasakızlı muhallebi ( hazır toz karışım )
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri ( silme )
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 pkt kabartma tozu
Yapılışı:

Un, hazır muhallebi karışımı ( toz olarak ), pudra şekeri, toz zerdeçal ve kabartma tozu karıştırılır ardından sıvıyağ ilave edilerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur ( ilk başta hamur toparlanmıyacak sanabilirsiniz ama korkmayın tostoparal oluyor :)  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 170 der fırında kurabiyeler çatlayana kadar, beyaz kalacak şekilde pişirilir. ( Kurabiyeler çatlar çatlamaz fırından çıkarılmalıdır yoksa sert ve kuru olur.)

Çay ya da kahve eşliğinde servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

5 yorum:

  1. Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. :)
    güzel bir alternatif:)
    böyle de denemelli kesinlikle:)
    ellerinize sağlıkk:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım güzel gorünüyor

    YanıtlaSil
  4. mis gibi kokmuştur şimdi mutfak.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. kurabiye olsun da her şeklini severim ben bunlar da zerdeçalli olması ilginç geldi ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))