Misss gibi kokan, lezzetli mi lezzetli nefis kurabiyelerimiz vardı...hepsi hemen bitti :( ... çünkü yedik... napalım dayanamadık hepsini yedik :) Ne diyet dinledik ne bişey :( Ama karar verdik artık hamurişi yok.... ya da çok az var :)
Bloglarda gördüğüm pudingli kurabiyeler aklımı çeldi, evde de damlasakızlı muhalebi karışımı vardı... yapıyım mı yapmayım mı derken yapmışım da yemişiz bile :) Ama insaflı davrandım şekerimizi fırlatmasın diye zerdeçal kullandım :)
Malzemeler:
- 1 pkt damlasakızlı muhallebi ( hazır toz karışım )
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri ( silme )
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 pkt kabartma tozu
Un, hazır muhallebi karışımı ( toz olarak ), pudra şekeri, toz zerdeçal ve kabartma tozu karıştırılır ardından sıvıyağ ilave edilerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur ( ilk başta hamur toparlanmıyacak sanabilirsiniz ama korkmayın tostoparal oluyor :) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 170 der fırında kurabiyeler çatlayana kadar, beyaz kalacak şekilde pişirilir. ( Kurabiyeler çatlar çatlamaz fırından çıkarılmalıdır yoksa sert ve kuru olur.)
Çay ya da kahve eşliğinde servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik.
YanıtlaSil:)
YanıtlaSilgüzel bir alternatif:)
böyle de denemelli kesinlikle:)
ellerinize sağlıkk:)
sevgiler..
ellerıne sağlık canım güzel gorünüyor
YanıtlaSilmis gibi kokmuştur şimdi mutfak.ellerine saglık.
YanıtlaSilkurabiye olsun da her şeklini severim ben bunlar da zerdeçalli olması ilginç geldi ellerine sağlık canım
YanıtlaSil