5 Temmuz 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Kabak

Eşim, akşama hafif bişeyler yap, karpuzla falan yeriz diyince aslında aklıma zeytinyağlı taze fasulye yapmak gelmişti ancak dolabı açınca haftasonu pazardan aldığım kabaklar gözüme ilişti ve 'gelin sizi zeytinyağlı pişiriyim soğuk soğuk serin serin yiyelim' dedim. :) Şimdiye kadar dolmasını ya da kıymalı yemeğini yaptığım kabaklar zeytinyağlı da çok güzel oluyormuş.
Malzemeler:
  • 5 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 3 -4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Yapılışı:

Kuru soğanlar incecik doğranır ve tencerenin tabanına serilir üzerine soyulup halka halka doğranmış kabaklar dizilir aralarına ince dilimlenmiş sarımsaklar serpiştirilir, üzerine kabukları soyulup ince dilimlenmiş domatesler yayıldıktan sonra tuz serpilip zeytinyağı gezdirilerek çok kısık ateşte hiç su eklemeden kapağı kapalı olarak pişirilir.

Pişen yemeğiniz ılıdıktan sonra servis tabağına alınarak buzdolabında soğutulduktan sonra dereotu ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. Ellerine saglik canim...
    Cok nefis...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık kabağa bayılırım ama illa üzerine yoğurt isterim ben:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Buketcim harika bir menü olmuş,afiyet şaker olsun sizlere canım...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))