- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1, 25 ( 1 + 1/4 ) su bardağı şeker
- 1 pkt. vanilya
- 1 çorba kaşığı margarin ( tereyağ)
Kayısı tatlısı için Malzemeler:
- 12 adet kayısı
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
İlk olarak kayısılar yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve dilimlenerek pişirme kabına alınır üzerine toz şeker ve tarçın serpilerek karıştırılıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen kayısılarımız kaselere paylaştırılır ve üzeri düzeltilir.
Diğer tarafta süt, un, şeker, nişasta orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınarak içine vanilya ve margarin ilave edilerek iyice karıştırlır ve dibinde kayısı tatlısı olan kaselere paylaştırılır. Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına alınarak soğutulur. ( Düzgün çevrilmesi için iyice soğuması gerekir )
Servise sunulurken ters çevrilip isteğe göre nane yaprağıyla süslenerek ikram edilir.
(İsteğinize göre tatlıyı borcama hazırlıyarak dilim dilim de sunabilirsiniz.)
Afiyet Osun.
şekli sunumu görüntüsü harika, eminim lezzetide öyledir.ellerinize sağlık, sevgiler:)
YanıtlaSilne kadarda lezzetli ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen de bunun vişnelisini yapmayı planlıyorum süper görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilGörüntü süper. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.
YanıtlaSilharika olmuş ,tam bugünlere uygun olmuş ,elinize sağlık
YanıtlaSilyaz için ideal bir tad,elinize sağlık..
YanıtlaSilGüneş gibi pıreıl pırıl ve insanın içini ısıtacak muhteşem bir görüntü olmuş. Eline sağlık canım..Bunu bende denemeliyim çok beğendim, çok kıskandım ve çok canım çektiiii.. Görüşmek üzere sevgiler..
YanıtlaSilGüzel yorumlarınzız için teşekkür ederim :) Güzel olan sizsiniz :)
YanıtlaSilbence de kayısılı herşey çok güzel oluyor
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor canım
sevgiler
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilnefisss görünüyor
öptümmmm