15 Haziran 2010 Salı

Muhammara ( Acuka )

Özellikle kahvaltıda çayın yanında ekmeğinize sürerek yenebilecek nefis bir atıştırmalık. İsterseniz ikindi çayında ya da özel davet sofralarınızda masanızı süsleyecek çok hoş bir ikramlık.



Malzemeler:




  • 2 çorba kaşığı biber salçası


  • 2 çorba kaşığı domates salçası


  • 2 diş ezilmiş sarımsak


  • 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz


  • Birer tatlı kaşığı pul biber, isot, kekik, sumak


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı )


  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ


  • 3 çorba kaşığı çökelek peynir ( isteğe bağlı )

Yapılışı:


Bütün malzemeler karıştırılır :)


İki dakikada hazırlanabilecek bir lezzet.


Kızarmış ekmek ve çay eşliğinde servise sunulur. İsteğinize göre kepekli veya sade tost ekmeklerinin üzerine sürerek de servis yapabilirsiniz. ( Ben çöklek peynirini kullanmadım )


Afiyet Olsun.







4 yorum:

  1. Çok severim.Ellerine kollarına sağlık,yiyenlere afiyet şeker olsun.sevgimle kallllll....

    YanıtlaSil
  2. Ekmek üstüne sürülen ve kolay hazırlanan şeylere bayılır. Tarifi çok beğendim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ımm nefis görünüyor ama ne ekmek yedirir bu:) Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. olsada yesem:)))) acıya bayılırım
    ellerine sağlık
    hayırlı kandiller
    sevgiler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))