7 Mayıs 2010 Cuma

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Yazın en sık yaptığım ve severek yediğimiz sağlıklı bir lezzet.

Malzemeler:
  • 1 kg taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 5 - 6 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz, Zeytinyağ

Yapılışı:

Taze fasulyeler yıkandıktan sonra boyuna göre iki ya da üç parçaya kesilir. Ardından kuru soğanlar yemeklik doğranır ve düdüklü tencerede, zeytinyağ ile sarartılır daha sonra taze fasulye ve sarımsaklar ilave edilerek 5 - 10 dak. kadar fasulyeler sarartılır. En son kabukları soyulmuş domatesler doğranarak fasulyelerin üzerine dizilir, tuz, şeker ve 2 bardak ılık su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve 30 - 35 dak. pişirilir. ( Bu süre fasulyenin ve tencerenin cinsine göre değişebilir )

Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak ikram edilir.

Afiyet Olsun.


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz bir görüntüsü var. Hayırlı cumalar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. tamda bugün pişirmeyi düşünüyordum :)

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))