- 3 su bardağı ince bulgur ( düğü )
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
- Zeytinyağ ( üzerine )
İç Malzemeleri:
- 150 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı ceviz içi
- maydonoz
- sıvı yağ
- tuz, kekik, karabiber, pul biber
Yapılışı:
İlk olarak sıvıyağda bir adet soğanı minik doğrayıp soteliyor, ardından kıymayı ilave ederek kavuruyor ve en son baharatlarımızı, iri kıyım ceviz içini ve doğranmış maydonozu ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Diğer tarafta ince bulgurumuzu üzerini geçmiyecek kadar sıcak suda 10 dak. bekleterek yumuşamasını sağlıyoruz ve şişen bulgurlara rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, un biber ve domates salçalarını ve diğer baharaltarı ilave ederek yoğuruyoruz yoğurma esnasında kıvamı tutturmak için sıcak su ya da un ilavesi yapabiliriz. Bulgurlar iyice ezilip hamur kıvamını alınca bulgurlu hamuru 2 parçaya bölüp bir parçasını yağlanmış küçük tepsinin tabanına yarım cm. kalınlığında bastırarak yayıyoruz, üzerine cevizli kıymalı harcımızı yayıp en üstüne hamurun diğer yarısını yayarak en son üzerinden bol zeytinyağ gezdirip börek ya da baklava şeklinde dilimleyerek 200 der. ısıtılmış fırında 30 dak. pişiriyoruz.
Ayran eşliğinde sıcak sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
Ya da içli köfte yapamayacak kadar beceriksiz olanlar için :) Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilbayılırım bu tarife.antakyalı bir arkadaşım yapardı hep.ellerine saglık.
YanıtlaSilSelamlar, kayınvalidem de Antakya'lı ama bu lezzeti ilk defa görüyorum, ama çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
çok nefis görünüyor ellerine sağlık denemek lazım:)
YanıtlaSilpratikmiş niye işli köfteyle uğraşıyorsam artık bunu yaparım :)
YanıtlaSilEvet çok pratik ve aynı içli köfte lezzetinde, dilim dilim kesip börek gibi ikram edilince de farklı bir sunun oluyor. Afiyet Olsun.
Sil