14 Kasım 2009 Cumartesi

Havuçlu Lokma

Son derece hafif ve sağlıklı bir tatlı. İçeriği itibarıyla Lokman Hekim Tatlısı da denebilir. Özellikle zencefil ve tarçın ilavesiyle tam bir şifa tatlısı, bu tür baharatların çayını içemiyorsanız bu şekilde tatlı olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet havuç
  • 1 adet elma
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 pkt. petibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi ( üzerine )

Yapılışı:

Havuç ve elmalar rendenini ince tarafıyla rendelenip şeker ilave edilerek suyunu çekene kadar ezerek pişirilir. Ardından zencefil, tarçın, ince un haline getirdiğimiz bisküvi ve iri kıyım ceviz ilave edilerek yoğrulur. Daha sonra bu karışımdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanarak servise sunulur.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. ben de cok yaparım bu tatlıdan:)zencefil de havuca cok yakısıyor.ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok güzellerr

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. TOPLAR HARİKA GÖZÜKÜYOR. BEN ZENCEFİL HİÇ KULLANMADIM. TADINI MERAK ETTİM DOĞRUSU. BU KONUDA BENİ AYDINLATABİLİRMİSİN BUKET'CİM?

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,bende yaparım bu lezzetten,hem besleyici,hem lezzetli,ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))