Annemin saksı ile verdiği fesleğenin kokusu çok hoşuma gidiyodu masanın üzerinde duruken gidip gelip kokluyor, birkaçtane de yiyodum :) Bu fesleğenleri yemeyi kafaya koymuştum zaman zaman salatalara birkaç yaprak atıyordum ama bu sefer biraz fazla oldum :) bir dalını kopardım aldım fesleğenin... Sonrası ... :)
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
Sos İçin:
*1 adet limon suyu
*2 çorba kaşığı zeytinyağ
*1 dal taze fesleğen
*Tuz, pul biber
Yapılışı:
Öncelikle tavuk gögüslerimizi ortadan koparmadan keserek açıp üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz. Ardından sos için gerekli malzemelerimizi karıştırıp fesleğenleride kıyarak tavuk parçalarımızı bulayıp 15 - 20 dak. bekletiyoruz. Daha sonra teflon tavada önlü arkalı kızartıyoruz.
Yeşillik ya da pilav eşliğinde servise sunabiliriz.
Afiyet Olsun.
Çoook şık bir tabak ve leziz görünüyor bir porsiyon alabilir miyim :) Hayırlı cumalar :) Sevgiler
YanıtlaSilHarika bir snum olmuş canım ellerine sağlık bende severim fesleğeni ama hiç yemedim:)
YanıtlaSil