Tam yaz mevsimine göre sepserin, ferahlatıcı hoş bir lezzet. Sanki limonata yer gibi :)
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1o çorba kaşığı irmik
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Limonatalı sos için:
- 2 su bardağı limonata
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal ( safran )
Yapılışı:
ilk olarak süt, irmik, şeker ve limon kabuğu rendesi bir tencereye alınıp karıltırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve ocaktan alınarak tereyağ ve hindistan cevizi ilave edilir, yağ eriyene kadar karıştırılıp ıslatılmış borcama dökülür.
Diğer tarafta limonata, şeker, nişasta ve zerdeçal ( safran ) karıştırılarak, kalın fakat akıcı bir sos elde edene kadar pişirilir ve borcamdaki irmik tatlısının üzerine yayılır.
Buzdolabında 2 saaat kadar dinlendirdikten sonra nane yaprakları ile süslenerek servie sunulur.
Afiyet Olsun.
Bunu mutlaka denemem lazım canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilmmmm süper acıktırdın beni zalimmmm...:))
YanıtlaSillimonu çok severim:)
YanıtlaSilve bu çok iştah kabartıcı olmuş ellerine sağlık:)
İrmikle pek aram olmasada görüntü on numara ellerinize sağlık tesadüfen geldim ama çok sevdim blogunuzu hayırlı geceler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis bir görüntüsü var...sevgilerimle...
YanıtlaSilHayatı yenecek kadar güçlü, hayattan beklentilerini alacak kadar umutlu, umudunu yitirmeyecek kadar inançlı, mutlu ve sevgi dolu günler senin olsun...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM..
YanıtlaSilGörüntü süper. Emininm tadıda öyledir. Ellerine sağlık...
YanıtlaSil