Közlenmiş patlıcanın nefis kokusu ve sarımsağın iştah açıcı lezzeti birarada nefis bir ikili oluşturuyor. Patlıcan Söğürme yaz aylarında LezzetHanemizin vazgeçilmezlerindendir özellikle de et menülerinin tamamlayıcısıdır. Pikniklerimizde ise mangalın yanında olmazsa olmaz lezzetimizdir. Patlıcan salatasına göre daha pratik olması ise tercih sebebimizdir.
Malzemeler:
- 5 adet patlıcan
- 1 baş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- tuz, kekik, pul biber
Patlıcanlarımızı mangalda, ocakta ya da benim gibi Köz Tavasında iyice közledikten sonra kabuklarını soyup iri iri dilimliyoruz ve hemen kararmaması için limon suyu ile karıştırıyoruz. Ardından ezilmiş sarımsak, tuz, kekik, pul biber ve zeytinyağımızı da ilave ederek karıştırıyor ve soğuduktan sonra servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun.
bende çok severim mangalların olmazsa olmazı
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bende çok severim...
YanıtlaSilHayırlı cumalar:)
Harika bayılırım bu salataya ben...Şu köz tavasından almak istiyorum ama daha nasip olmadı...Çok işe yarayacağı kesin....Sevgiler..
YanıtlaSilyazın vazgeçilmesi bende çok severim elerine sağlık canım..
YanıtlaSilPatlıcan sofralarımızın olmazsa olmazları arasında tüm yaz mevsimi boyunca..
YanıtlaSilHer türlü yemek, salata ve türevleri leziz oluyor bence.
Bu salata benimde sık sık hazırladığım bir çeşit.Fırına koyup közleyip sosluyorum.
Elinize sağlık.
çok severim çokta güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSil