31 Temmuz 2009 Cuma

Patlıcan Söğürme

Közlenmiş patlıcanın nefis kokusu ve sarımsağın iştah açıcı lezzeti birarada nefis bir ikili oluşturuyor. Patlıcan Söğürme yaz aylarında LezzetHanemizin vazgeçilmezlerindendir özellikle de et menülerinin tamamlayıcısıdır. Pikniklerimizde ise mangalın yanında olmazsa olmaz lezzetimizdir. Patlıcan salatasına göre daha pratik olması ise tercih sebebimizdir.

Malzemeler:
  • 5 adet patlıcan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • tuz, kekik, pul biber
Yapılışı:
Patlıcanlarımızı mangalda, ocakta ya da benim gibi Köz Tavasında iyice közledikten sonra kabuklarını soyup iri iri dilimliyoruz ve hemen kararmaması için limon suyu ile karıştırıyoruz. Ardından ezilmiş sarımsak, tuz, kekik, pul biber ve zeytinyağımızı da ilave ederek karıştırıyor ve soğuduktan sonra servise sunuyoruz.


Afiyet Olsun.



6 yorum:

  1. bende çok severim mangalların olmazsa olmazı

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık bende çok severim...
    Hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil
  3. Harika bayılırım bu salataya ben...Şu köz tavasından almak istiyorum ama daha nasip olmadı...Çok işe yarayacağı kesin....Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. yazın vazgeçilmesi bende çok severim elerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Patlıcan sofralarımızın olmazsa olmazları arasında tüm yaz mevsimi boyunca..
    Her türlü yemek, salata ve türevleri leziz oluyor bence.
    Bu salata benimde sık sık hazırladığım bir çeşit.Fırına koyup közleyip sosluyorum.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok severim çokta güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))