Malzemeler:
- 1 kase kurutulmuş domates
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 dal maydonoz
- 4-5 dal nane
- 2 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- tuz, kekik
- 1/2 limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak kuru domatesler kaynayan sıcak suyun içine atılır ve 5 - 10 dak. ( yumuşayana kadar ) kısık ateşte haşlanır. Sonra süzülerek soğumaya bırakılır . Diğer tarafta kuru soğan ince halkalar şeklinde doğranır, nane, maydonoz ve sivri biber doğranır. Ardından soğuyan domatesler büyük ise küçük parçalara kesilir ve eklenir. Son olarak da limon suyu, zeytinyağ, tuz ve kekik ile tatlandırılarak karıştırılır.
Yanında bazlama ya da köy yufkası ile servis edilir.
( Domatesler yazın çok güneşli havada kurutulmalıdır. Kurtmak için bol etli domatesler tercih edilmelidir. Yıkadığımız domatesler uzunlamasına dilimler halinde, söğüş yapar gibi ya da karpuz dilimler gibi :-) dilimlenir ve önlü arkalı tuzlanıp temiz bir kağıt ya da bez serilmiş tepsiye dizilir ve çok güneş alan bir yere bırakılıp ara sıra ters düz edilerek yaklaşık 1 hafta kurutulur. )
Afiyet Olsun.
ellerine sağlık nefis gözüküyor
YanıtlaSilellerine sağlık :)
sevgiler
eline sağlık...hem lezzetli hem de hormonsuz oluyor..sevgiler..
YanıtlaSilEĞER YAZIN DOMATESİ NASIL KURUTTUĞUNUDA YAZARSAN ÇOK SEVİNİRİM ÇÜNKÜ BEN BİLMİYORUM VE EKŞİYE DAYANAMIYORUM RESMİ GÖRÜNCE AĞZIM SULANDI RİCA EDİYORUM LÜTFEN ONUDA YAZ EMİ:))
YanıtlaSilcok degisik bir salata onerisi, ellerinize saglik... sevgiler...
YanıtlaSildaha önce tatmıştım brokoliyle birlikteydi kuru domatesler. sosuyla çok lezzetli oluyor. Birde domates kurutmanın püf noktalarının bilgilerini verirseniz sevinirim.
YanıtlaSilsevgiler
bendeki kurutulmuş domates baharat şeklinde daha küçük doğranmış.Aynı salatayı bununla da yapabilirmiyim
YanıtlaSilsüperrr :)
YanıtlaSilyaz aylarında inşallah deneyeceğim...
Nefis görünüyor ellerinize sağlık .)
YanıtlaSilİyi haftalar!
ellerinize sağlık çok güzel olmuş sunumuda çok güzel tahta kaşıklar filan süper bu yaz bende kurutacağım inşallah domates tekrar elinize sağlık iyi günler
YanıtlaSilsa.Ziyaretinize çok memnun oldum.haklısın canım bende yıllar önce haymanaya gitmiştim,havası,suyu,sebzesi harikaydı.kolay gelsin.A.E.O.
YanıtlaSilAyrıca yemekleriniz nefis ellerinize sağlık hayırlı akşamlar..
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım sizi arkadaş listeme ekledim börek tarifini göster kaç yapıyosun tarifini vermiyosun demişsin ben acemiyim nasıl yazacam ne yazacam öğreniyorum yavaş yavaş böreği kendim yaptım biraz uğraştırıcı bir börek sevgiler
YanıtlaSiltadına bakmayı çok isterdim.eline sağlık.ayrıca bilgi için sağol.nasıl kurutulduğunu öğrenmiş oldum.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.bende kuru domatesi son biryıldır keşfettim varlığından bir haberdim.yemeklere katıyordum ama salatasını ilk defa gördüm.hemen denenecek sağol
YanıtlaSilhem lezzetli hem dogal ellerine saglik tadinida cok merak ettim dogrusu sevgiler
YanıtlaSilBENDE DOMATESİ YAZDAN KURUTURUM ÇORBALARA KATARIM HARİKA OLUR AMA HİÇ SALATASINI YAPMADIM EN KISA ZAMANDA DENEMEK İSTİYORUM .İYİ BİR FİKİR.ELLERİNE SAĞLIK:)
YanıtlaSilArkadaşım sen ne yapmışsın böyle müthiş bir şey ya...
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Kucak dolusu sevgiler
harika görünüyor ellerine sağlık kurutulmuş domates de senin tarafındanmı yapıldı harika görünüyor canım .
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor mutlaka denicem...sevgiler
YanıtlaSilBen sarmısakta koyarım çok güzel oluyor,deyin isterseniz:)
YanıtlaSilGeçenlerde yaptığımda ben de içine 2- 3 diş sarımsak rendelemiştim. Gerçekten çok daha lezzetli oldu, sarımsak lezzetini artırıyor, öneriniz için teşekkür ederim.
Sil