Ah brokoli ahhh çok güzelsin, çok şirinsin, çok da sağlıklısın ama .... ben seni sade yiyemiyorum... alışamdım bir türlü .... ama bir yönden de iyi oldu, seni yemek için türlü türlü tarifler uyduruyorum :) Son uydurmam da seni piyaz kılığına sokmak oldu... bak bu halini çok sevdim ... hatta bayıldım, seni bu şekilde hergün yiyebilirim :)))
Bu ara da sizlere de özellikle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy brokoli
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya ( kuru fasulye de olur )
- 1 adet kırmızı kuru soğan
- 1/2 limon suyu
- 2 çorba kaşığı tahin
- Zeytinyağ
- Tuz
Yapılışı:
Brokoliler küçük parçalara ayrılır ve haşlanır.( Çok yumuşak olmasın, aldante denilen kıvam daha sağlıklı ve lezzetli oluyor ) Haşlanan brokoliler bir kaseye alınarak piyazlık doğranmış kırmızı kuru soğan ve haşlanmış barbunya ( ya da fasulye ) ilavesi ile harmanlanır.
Ayrı bir kasede limon suyu, tuz, zeytinyağ ve tuz çok az su ilavesi ile karıştırılarak salatamızın sosu hazırlanır.
Hazırladığımız salatamızın üzerinden tahin sos gezdirilerek servise sunulur.
Bu salatayı davet sofralarınızı süslemek için hazırlıyabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi yanında iki dilim kepek ekmeği ile tek başına bir öğün olarak da değerlendirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Süper bir fikir,ellerinize sağlık..Listeme ekledim..
YanıtlaSil