Toprak kapta ağır ağır pişen yemeğin tadı ayrı oluyor.
Herzaman etlisini, tavuklusunu yapardım taze fasulyenin güveçte... ama bu kez Ege usulü zeytinyağısını yapıyım dedim. Lezzeti de görüntüsü de bir başka olmuştu.
Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 5 - 6 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- Tuz
Güvece sırasıyla yemeklik doğranmış kuru soğan, parmak parmak dilimlenmiş taze fasulye, ayıklanmış sarımsaklar( bütün olarak ) ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler kat kat dizilir en üzerine yeteri kadar tuz, 1 çay kşığı toz şeker ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağ gezdirilerek üzeri aleminyum folyo ile kapatılarak ocağa alınarak kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirilir. ( Pişirme süresi fasulyenin cinsine göre değişebilir )
Yanında cacık ile nefis gider benden söylemesi :)
Afiyet Olsun.
ohh miss hemde güveçte ellerine sağlık canımm :))
YanıtlaSil