Küçükken en sevdiğim yemekleri sorsalar Mantı, Yaprak Sarması ve Sulu Köfte arasında bocalardım :) bir anda bu üç yemek gözümün önüne gelir ama bir türlü hangisini daha çok sevdiğime karar veremezdim :) Galiba hala öyle... :)
Aslında o günlerde bu yemeği çok zor sanardım ama hiç de öyle değilmiş ben özellikle kışın soğuk havalarda sık sık yaparım ekşili ekşili çok hoşumuza gider. Küçük bir tencere de annnemlere götürmeden içim hiç rahat etmez :) bilirim ki onlar da çok severler :)
Malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı bulgur
- 2 çorba kaşığı un
- Tuz, Karabiber
- Pul biber
Terbiyesi için:
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak köftelerimizi hazırlıyoruz. Soğanımızı rendeliyor ve köfte için gerekli olan diğer tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurarak köftemizin harcını hazırlıyoruz. Sonra bu harçtan minik minik köfteler yapıyoruz ve unladığımız bir tepsiye köftelerimizi diziyoruz.
Diğer tarafta 1,5 - 2 lt kadar suyu bir miktar tuz ilavesiyele ocağa alıyoruz. Su kaynamaya başlayınca köftelerimizi ilave ederek kısık ateşte 15 - 20 dak. kadar pişiriyoruz.
Köftemiz kaynarken küçük bir tavada 1 kaşık kadar yağ ile unumuzu hafifçe kavuruyoruz. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave ederek ( un topaklanmasın diye ) karıştırıp yavaş yavaş kaynamakta olan köftelerin içine ilave edip karıştırıyoruz.
Ayrıca ekşili olması için yarım limon suyu ve bir yumurta sarısını çırparak yine yavaş yavaş köftelerimize ilave ederek karıştırıp bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Yemeğimiz hazır :) artık kaselerimize paylaştırıp arzuya göre toz kırmızı biberli ve naneli yağ yakarak üzerlerine gezdirip servise sunabiliriz.
Afiyet Olsun.
Köftemiz kaynarken küçük bir tavada 1 kaşık kadar yağ ile unumuzu hafifçe kavuruyoruz. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave ederek ( un topaklanmasın diye ) karıştırıp yavaş yavaş kaynamakta olan köftelerin içine ilave edip karıştırıyoruz.
Ayrıca ekşili olması için yarım limon suyu ve bir yumurta sarısını çırparak yine yavaş yavaş köftelerimize ilave ederek karıştırıp bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Yemeğimiz hazır :) artık kaselerimize paylaştırıp arzuya göre toz kırmızı biberli ve naneli yağ yakarak üzerlerine gezdirip servise sunabiliriz.
Afiyet Olsun.
bayılırım
YanıtlaSilolsa da yesem
ellerine sağlık
Bende çok severim. Bayağıdır yapmıyordum iyi oldu hatırlattınız. Çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSil