Döner çoğumuzun sevdiği bir lezzet, genelde dışarıda yeriz ama pek tabi ki evde yapmak da mümkün. Üstelik aynı fiyata daha çok ve daha temiz ve hepsinden önemlisi ne yediğinizi bilerek...
Malzemeler:
- 250 gr. biftek
- 1 adet kuru soğanın suyu
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- Kibrit kutusu kadar kuyruk yağı
- Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Yapılışı:
Biftekler dövülerek inceltilir, kuyruk yağı incecik dilimlenir.
Diğer tarafta rendelenmiş soğanın suyu, süt, tuz, zeytinyağ, ve diğer baharatlar karıştırılarak sos hazırlanır. Dövülen biftek ve kuyruk yağı bu sosa batırılarak mümkünse 7 -8 saat bekletilir. ( Ama zamanınız yoksa bekletmeden de olabilir.) Sonra streç folyo açılarak üzerine bir sıra et bir sıra kuyruk yağı şeklinde üstüste dizilir ve sıkı bir şekilde kapatılıp buzluğa atılır.
Hafif donana kadar bekletilir. ( Bu şekilde doğraması çok kolay oluyor ) Buzluktan alınan et folyodan çıkarılarak ince ince dilimlenir ve hafif yağlanmış teflon tavada kızartılır.
Arzuya göre yeşilllik, domates ve biberiye turşusu eşliğinde lavaş ekmeğine sararak dürüm yapılır ve yanında ayran unutulmamalıdır :)
Not: Etinizi aldığınız zaman bu şekilde hazırlayıp derin dondurucuya atarsanız istediğiniz zaman çıkarıp dilimleyerek 5 dak. döner dürümleri hazırlayabilirsiniz- ben öyle yapıyorum-
Afiyet Olsun.
ellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
Silçok pratik ,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEvet :) Özellikle de önceden hazırlanıp dondurucuya atılırsa çok kolay oluyor, teşekkür ederim :)
Silcanim ellerine saglik
YanıtlaSilcok lezziz olmus
:-))
Hem sağlıklı hem lezzetli. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilEvet sağlık ve lezzet birarada, teşekkür ederim :)
Silpratik olmuş ben de bu tarifi hep denemek istemişimdir. ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, gerçekten de pratik ve lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Silçok güzel bir site teşekkürler
YanıtlaSil