Geçtiğimiz akşam eşimin getirdiği hurmaları, sade yersek kalorisi az olur diye:)) tahin, pekmez ve fındıkla lezzetlendirdim.
Malzemeler:
- 4 adet yumuşak Trabzon Hurması
- 2 çorba kaşığı tahin
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Hurmaların kabukları soyularak iri parçalar halinde kesilir. Tabaklara paylaştırılarak üzerine tahin, pekmez gezdirilir ve en son dövülmüş fındık serpilerek servise sunulur.
çok güzel bir görüntü sunmuşsunuz..
YanıtlaSilellerinize sağlık..
sevgiler..
Çokta iyi etmişsiniz:) Harika bir görüntü ortaya çıkmış ellerinize sağlık...
YanıtlaSilvayyy anasınıı, ben Trabzonluyum, ama Trabzon hurmasıyla pek aram yok :) ve tatlısının yapıldığını ilkkez görüyorum. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
goruntu super! tebrikler!
YanıtlaSil