28 Eylül 2011 Çarşamba

Kabaklı Bulgur Pilavı

Kabak, aslında çok da sevdiğim bir sebze değil :( sağlıklı beslenmek, sebze yemiş olmak adına zaman zaman aldığım ve zoraki kıymalı, nohutlu yemeğini yaptığım bir sebzeydi.... taaa ki salatasını yiyene kadar ( salatanın tarifi daha sonra ... çünkü yapar yapmaz öyle bir saldırıyorum ki.... henüz resmini çekecek kadar bile sabredemedim :)).... İşte böyle böyle sevdim kabağı şimdi de pilavını denedim o da çok güzel oldu... değişik lezzetler denemek isteyenlere tavsiye ederim.



Malzemeler:

* 2 adet kabak

* 1 su bardağı pilavlık bulgur

* Tuz, Sıvıyağ


Yapılışı:


Kabukları kazınıp rendelenen kabaklar sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir ardından bulgur ilave edilerek biraz kavrulur en son tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılıp, çok kısık ateşte pişirilir.


Ayran eşliğinde servise sunulabilir. Afiyet Olsun.






5 yorum:

  1. ellerine sağlık olsun sevgili Buket, kabaklı bulgur pilavı denenesi birşey olmuş merak ettimmm:))

    YanıtlaSil
  2. bak buda bana değişik geldi işte !
    elim değdiğinde bir deniyecğim..
    çok sevgiler
    afiyetle :)

    YanıtlaSil
  3. bencede ilginç ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik, ne guzel olmustur, harika.

    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))