Bizim LezzetHanemizde özellikle kebap, kanat, ızgara, et, köfte vb. yemeklerin yanında ısrarla aradığımız bir lezzettir Gavurdağ Salatası. Yapımı diğer salatalara göre daha incelikli olduğundan mıdır bilmem çok değer veririz bu salataya. Acılı Ezmeye çok benzer ama bu mutlaka elde doğranmalı ve mutlaka üzerine ceviz serpilerek servise sunulmalıdır.
Malzemeler:
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 7 - 8 dal maydonoz
- 3 -4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- Limon suyu
- Tuz, kekik,pul biber
- 5 - 6 adet ceviz içi
Yapılışı :
Bütün malzemeler el ile mümkün olduğunca minik doğranır ( robot , blendır olmaz ) ve bıçakla darbeler vurularak ezilir. Ardından zeytinyağ, limon suyu, tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınarak üzerinden nar ekşisi gezdirilip, iri kıyım ceviz serpilerek sunulur.
ben de yaparım bu salatayı çok iştah açıcı ama herkes öyle düşünmüyor ....
YanıtlaSilAnlaşılan bu salataya elinizin tadı geçiyor ki böyle lezzetli oluyor:)ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilEllerıne sağlık canım benımde cok sevdıgım bır salatadır.Afiyet şeker olsun.sevgıler..
YanıtlaSilsadece bunu bile yiyebilirim. muhteşem bir görüntü
YanıtlaSilAfiyet olsun arkadaşıma,salata harika görünüyor...kaşıkla yenir artık bu salata...
YanıtlaSilSevgiler...
etin yanına en çok yakışan salata bence.ellerine saglık.
YanıtlaSilNefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Google dan Saray Helvası tarifi ararken sizin tarifinizi bulmuştum.Oldu fakat keserken şekil verirken pek başarılı olamadım.Biraz dağıldı.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CEVİZ OLAYI ÇOK DEĞİŞİK GELDİ.SEVGİLER
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bayılırım ben bu salataya.
YanıtlaSil