Kış yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlarken biz sezonun Kestane açılışını dün yaptık :) Şimdiye kadar hep teflon tavada pişirirdim ama artık Köz Tavasında pişiriyorum çok daha çabuk ve güzel oluyor, sobanın üzerinde pişmiş gibi.
Kestaneler uç kısımlarından bıçakla çizilir ( genelde bu işi eşim yapar ) sonra sıcak su ile yıkanıp köz tavasına dizilir ve önlü arkalı çevrilerek pişirilir.
Afiyet Olsun.
bende o şekilde kesip fırında pişiriyorum ama suda pişirdiklerim benim favorim
YanıtlaSilyeni çıktı diye heralde burdaki marketlerde çok pahalı 7lira kestanenin kilosu olurmu yaawwww
afiyet şeker olsun size
afiyet olsun arkadaşım eskiden odun sobaalrının üzerine koyar biryandanda çay demler odanın içine kokular yayılırdı artık sobada kalmadı klimalarla ısınınca kolaylıklarda bulunmuyo değil köz tavası gercekten harika birşey patlıcandan kestaneye mısıra ne varsa koy pişir sevgiler canım
YanıtlaSilof of yeme yanında yat
YanıtlaSilohhh afiyetler olsun.ellerine sağlık biz daha yapamadık açılışı
YanıtlaSilAAA ÇOK GÜZEL BİR FİKİR ELLERİNE SAĞLIK BENİMDE KÖZMATİĞİM VAR YENİ ALDIM KULLANMA FIRSATIM OLMADI AMA BU YÖNTEMLE DENEYECEGİM
YanıtlaSilSEVGİLER
ayy mis gibi kokusunu duyar gibi oldum, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilDün akşam bizde yaptık. Neredeyse yarım kilonun tamamını ben yemişimdir heralde :)
YanıtlaSilay çok canım çekti
YanıtlaSilbuketcim ne iyi yapmışsın şu köz tavasından almakta çok işe yarıyor bende bir iki tane biber közlemek istediğimde koca fını yakmaktansa hemen ocakta yapıyorum
YanıtlaSilgüle güle kullan arkadaşım kestane mevsimini açmışsın hadi bakalım afiyet bal şeker olsun
sevgiler
ahhhhhh..
YanıtlaSilbunuda bennn nasıl severimmm. !!!
:))