- 1 pkt. tuzsuz etimek
- 1 lt süt
- 1,25 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 pkt vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 pkt. hazır çikolata sos karışımı
Yapılışı:
Küp küp doğradığımız kırmızı ve yeşil biberler sıvıyağda hafif sotelenir ve üzerine bulgur ilave edilerek biraz kavrulur en son tuz ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle karıştırılarak kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Özellikle ayran eşliğinde ve varsa köy yufkası ile servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Yapılışı:
Un, sıvıyağda çiğsi kokusu gidene kadar kavrulur ardından salça ilave edilerek biri iki kez çevrilir. Daha sonra rendelenmiş domates eklenerek domatesin suyu çekene kadar karıştırılır en son 5 - 6 su bardağı kadar soğuk su ilave edilerek ( topaklanmaması için ) kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir, kaynamaya başladıktan sonra 10 dak. daha pişirilerek ocaktan alınır.
İsteğe göre kuru nane, biberiye, rende kaşar peyniri, kızarmış ekmek ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Yapılışı:
Tavuk bagetleri açılır ve kemiklerinden sıyrılarak iri parçalara bölünerk düdüklü tencereye alınır ve sıvıyağda ve yüksek ateşte kavrulur. Tavuklarımız kızarmaya başlayınca sırasıyla yemeklik doğranmış kuru soğan, küp doğranmış kabaklar ve patatesle, kırmızı ve sivri biber ve en üste de küp doğranmış ve salça ile harmanlanmış domatesler ilave edilerek, tuz serpilir, hiç su eklemeden düdüklünün kapağı kapatılır ve düdük çaldıktan :) sonra 10 dak. pişirilir.
İsteğe göre pirinç pilavı eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Not: Türlünün malzemelerini isteğe göre çeşitlendirebilirsiniz., Patlıcan, bamya..vs. sebzeler türlüye çok yakışır.
Yapılışı:
Önce maya ve şeker karıştırlarak ılık sütün içinde 5 dak. kabarması sağlanır.
Diğer tarafta normal un, kepekli un, tuz karıştırılarak ortası havuz gibi açılır ve kabaran maya , sıvıyağ ve yavaş yavaş ılık su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında ele yapılmayan bir hamur yoğrulur. Hamurumuz pürüzsüz bir hal alınca üzeri nemli bir bezle örtülerek sıcak bir ortamda 45 dak. kadar mayalanması sağlanır.
Süre sonunda mayalanan hamurumuz 8 eşit parçaya bölünerar yuvarlak bezeler yapılır ve her biri, el ile yassılaştırılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzeri örtülerek tekrar tepsi mayası alması sağlanır. Pideciklerimiz kabarınca üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, isteğe göre susam ve çörek otu serpildikten sonra tahta spatulanın geniş ucuyla bastırarak, baklava dilimi olacak şeklinde çizilir.
Önceden ısıtılmış 200 der. fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.
Yapılışı:
Piliçin pirzola kısmı yıkanır ve yer yer bıçakla çizilerek çok az yağlanmış, kızgın teflon tavada pişirilir. Kızarmaya yakın yanına domates ve biberler ilave edilir. Piliçler tamamen kızarınca tuz, kekik ve biberiye serpilerek servis tabağına alınır ve kızarmış domates ve biberle süslenerek ikram edilir.
Afiyet Olsun.
Yapılışı:
Çökelek peyniri bir kaseye alınır ve diğer malzemelerin tamamı ilave edilere iyice yoğrulur. Hazırlanan karışım temiz bir bez torbaya alınarak ağzı bağlanır ve üzerine bir ağırlık konarak bir süre şekil alması sağlanır. ( İstenirse elinizde de şekil verebilirsinizz ki orjinalinde topaç şeklindedir. )
Daha sonra bez torbadan alınarak taze kekik yaprakları ve çok az zeytinyağı ilavesi ile süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.