24 Mayıs 2009 Pazar

Sebzeli Güveç

Yaz geldi...nefis mevsim sebzeleri yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Yani.... güveç mevsimi geldi. Aslında taş fırında pişmiş olanın tadına doyum olmaz ama taş fırın yok diye de kimse bizi Sebzeli Güveç yemektan alıkoyamaz :)

Minicik Toprak Güvecimin yanıksı kokusu etin ve sebzelerin lezzeti ile birleşmişti....... :))

Malzemeler:

  • 250 gr. kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, pul biber, kekik

Yapılışı:

İlk olarak güveç ocağa alınır ve altı en kısıkta açılarak ısınmaya bırakılır. Daha sonra sırası ile yemeklik doğranmış kuru soğan, kuşbaşı doğranmış kuzu eti, küçük doğranmış sarımsak, kuşbaşı doğranmış patlıcan ve kabak, parmak parmak doğranmış sivri biber, incecik dilimlenmiş ve salçayla karıştırılmış domates güvece üst üste dizilir ve en son üzerine tuz, pul biber ve çok az kekik serpilerek bir kaşık tereyağ parça parça yayılır, ve aleminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılarak kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.

Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. kadar dinlendirilerek sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet olsun.



11 yorum:

  1. çok güzel görünüyor zaten güvecin tadı bi başkadır ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle taş güveçin tadı apayrıdır...
    Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  3. Güvecte bisen yemeyin tatdi nede nefis ulur .Ellerinize saglik afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Alttaki masa örtüsü galiba. Ne güzelmiş gözüm ona takıldı:) Ellerine sağlık eminim çok güzel olduğuna:)

    YanıtlaSil
  5. güvecin içine ne koyarsan koy muhteşem bir tadı oluyor.sebzeli karışımı ben bir tek güzeçte severim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Bana güveç tarifi lazımdı hep merak ediyordum.İyikide yayınlamışsın.

    Ellerine sağlık,


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten taş fırında pişmiş güvecin tadına doyum olmaz. Etler lokum gibi pişer. Oyy oyy. Ellerine sağlık, afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  8. EN SEVDİĞİM LEZZETLERDEN BİRİ...
    ELLERİNE SAĞLIK ALİMUNYUM FOLYA KAPATMAK HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ BİRDAHAKİNE MUTLAKA BÖYLE DENEYCEĞİM..

    YanıtlaSil
  9. hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii superrr superrr super helekıde adana patlıcanıysa hımmmm hımmm nefıs nefıss:))

    YanıtlaSil
  10. benim de bir güveç yapma hevesim var yakınlarda ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Güveç te pişen her yemeğinm tadına doyum olmaz.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Beni Begeniyür Müsünüz ??? :))