Minicik Toprak Güvecimin yanıksı kokusu etin ve sebzelerin lezzeti ile birleşmişti....... :))
Malzemeler:
- 250 gr. kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz, pul biber, kekik
Yapılışı:
İlk olarak güveç ocağa alınır ve altı en kısıkta açılarak ısınmaya bırakılır. Daha sonra sırası ile yemeklik doğranmış kuru soğan, kuşbaşı doğranmış kuzu eti, küçük doğranmış sarımsak, kuşbaşı doğranmış patlıcan ve kabak, parmak parmak doğranmış sivri biber, incecik dilimlenmiş ve salçayla karıştırılmış domates güvece üst üste dizilir ve en son üzerine tuz, pul biber ve çok az kekik serpilerek bir kaşık tereyağ parça parça yayılır, ve aleminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılarak kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.
Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. kadar dinlendirilerek sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet olsun.
çok güzel görünüyor zaten güvecin tadı bi başkadır ellerinize sağlık
YanıtlaSilKesinlikle taş güveçin tadı apayrıdır...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis gözüküyor...
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle:)
Güvecte bisen yemeyin tatdi nede nefis ulur .Ellerinize saglik afiyet olsun.
YanıtlaSilAlttaki masa örtüsü galiba. Ne güzelmiş gözüm ona takıldı:) Ellerine sağlık eminim çok güzel olduğuna:)
YanıtlaSilgüvecin içine ne koyarsan koy muhteşem bir tadı oluyor.sebzeli karışımı ben bir tek güzeçte severim.ellerine saglık.
YanıtlaSilBana güveç tarifi lazımdı hep merak ediyordum.İyikide yayınlamışsın.
YanıtlaSilEllerine sağlık,
Sevgiler...
Gerçekten taş fırında pişmiş güvecin tadına doyum olmaz. Etler lokum gibi pişer. Oyy oyy. Ellerine sağlık, afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilEN SEVDİĞİM LEZZETLERDEN BİRİ...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ALİMUNYUM FOLYA KAPATMAK HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ BİRDAHAKİNE MUTLAKA BÖYLE DENEYCEĞİM..
hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii superrr superrr super helekıde adana patlıcanıysa hımmmm hımmm nefıs nefıss:))
YanıtlaSilbenim de bir güveç yapma hevesim var yakınlarda ellerine sağlık
YanıtlaSilGüveç te pişen her yemeğinm tadına doyum olmaz.Ellerine sağlık...
YanıtlaSil