Geleneksel yemeklerimiz hep zahmetlidir, emek ister saatlerce uğraşır, on dakikada siler süpürürsün :) İşte bu nefis lezzetlerimizden biri de İçli Köfte.
Malzemeler:
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı dom. salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
İç malzemeleri :
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 6 -7 dal maydonoz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
- Kekik, pul biber
Yapılışı:
İlk olarak içimizi hazırlıyoruz. Tereyağında küçük doğranmış kuru soğan ve ardından da kıymamızı kavuruyor sonra ocaktan alarak ince kıyılmış maydonoz, iri kıyılmış ceviz içi ve diğer tüm baharatlarımızı ilave ederek karıştırıp soğutuyoruz ( tereyağın donmasını sağlıyoruz.)
Daha sonra ince bulgurumuza bir miktar sıcak su dökerek üzerini kapatıp yumuşayıp şişmesini sağlıyoruz. Bulgurlarımız yumuşayınca rendelenmiş kuru soğan, tuz ve kuru nanemizi ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz daha sonra yumurtalarımızı ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz arada kıvamını vermek için un ve irmiğimizi ilave edip bulgurumuzu ezerek hamur kıvamına getiriyoruz.
Hamurumuzdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda baş parmağımızın yardımıyla çevirerek inceltiyor minik bir çanak yapıyor ve içine donmuş ( katılaşmış ) kıymalı harcımızdan doldurarak ağzını iyice büzereek kapatıp avcumuzla çevirerek yumurta şaklini veriyoruz.
Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra içine bir adet limon tuzu atılmış tuzlu suda köftelerimizi haşlıyor ve süzüyoruz ardından da kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızartmak istemezseniz haşladıktan sonra üzerine tereyağda yakılmış biber gezdirerek de servise sunabiliriz.
Afiyet Olsun.
harika görünüyor.
YanıtlaSilçok severim içli köfteyi
4 tanecik yetmezkiii:)
YanıtlaSilhımmm super gorunuyor
YanıtlaSilbızım buralarda yuvarlak yapılıyor bunlar antep cıvarında ıse sızın yaptıgınız sekılde
haslama yada kızarma ıkısıde super oluyor ama zahmetlı bır yemek ellerınıze saglık
Çok severim ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilMutlu hafta sonları
CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM AMA ÇOK ZOR:(( GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE SEVGİLER...
YanıtlaSilTabakta bile görünüşü güzel
YanıtlaSilyerken ne kadar nefistir canım
ellerine sağlık güzelim..
çok severim buketçiğim çoook.ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...
YanıtlaSillezzetinin sırrı zor olmasından geliyor galiba.ellerine saglık.
YanıtlaSilSA.Ellerine sağlık içli köfte nefis lezzetlerden biridir severek yeriz haşlama üzerine tereyağı gezdiriliş olanı tercih ederiz ailece sevgiler A.E.O
YanıtlaSilGözümü karartıp bir gün de bu içli köfteyi yapacağım en sevdiğim şeylerden biridir
YanıtlaSilSen de nefis yapmışsın ellerine sağlık
Bu hafta çiğ köfte haftası gibi oldu.Ellerine sağlık hayatım,keşke buradan almak mümkün olsaydı:))
YanıtlaSilNe zor bir yemek bu böyle :) Ben elimi uzatıp yiyiverdim şimdi. Hımmm nefis olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize saglık sımdı olsada yesek oldum:D ayrıntılı anlatamınız cok seker olmus
YanıtlaSilBUKET BENDE YEMESİNİ SEVENLEDENİM :))
YanıtlaSilÇOK ZAHMETLİ YA YAPMAKTAN SA YEMEYİ SEVENLERDENİM
SENİNDE ELLERİ,NE SAGLIK KALDI İSE BANADA YOLLA TATLIMMM
merhaba bızde yuvarlak yapıyoruz öneli olan lezzetı elın esağlık canım
YanıtlaSil