Normal undan helva olur da mısır unundan niye olmasın diye düşünürken bir de Tv programında karşıma bu helva çıktı ve yapmayı düşündüğüm helvayı biranönce denemek istedim.
Düşündüğümden çok daha güzel bir lezzet çıktı ortaya, özellikle ve kesinlikle sizlere de tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu
- 150 gr tereyağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Yapılışı:
İlk olarak 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ocağa alarak bir taşım kaynatıyoruz ve bir kenarda ılıması için bekletiyoruz.
Diğer tarafta tereyağı eriterek mısır ununu ilave ediyoruz ve unumuz kahverengimsi olana dek kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Unumuz istediğimiz rengi alınca ılımaya bıraktığımız şerbeti ilave ederek sürekli karıştıra karıştıra helva kıvamını alana dek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. ( Bu esnada helvamız yağını dışa verebilir endişelenmeyin dinlendirme aşamasında yağı geri çekiyor )
Arzuladığımız kıvama ulaşınca acaktan alarak üzerine bir bez örterek kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra isterseniz kaseyle isterseniz kaşık kaşık ya da kalıpla şekillendirerek servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun.