- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 1 pkt. piknik bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı )
24 Mart 2011 Perşembe
Kuru Fasulyeli Mozaik Pasta
Kömbe ( Mercimekli )
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı tereyağ ( hamuru açarken aralara sürülecek )
İç malzemeleri:
- 1 su bardağı haşlanmışmercimek
- 1 adet kuru soğan
- Bir tutam maydonoz
- Kekik, pul biber, tuz
- Sıvı yağ
Yapılışı:
Un ve tuz kaıştırılarak ortası havuz gibi açılır ve ortasına ılık süt, su, kuru maya, sıvıyağ ve şeker ilave edilerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.( Duruma göre süt ya da un ilavesi yapılabilir. )
Diğer tarafta kuru soğan minik doğranır ve sıvıyağda hafif sotelenir ardından haşlanmış mercimek ilave edilir ve kurutmadan kavrulur en son kıyılmış maydonoz, tuz ve baharatlar serpilerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Mayalanan hamurumuz 6 eşit parçaya bölünür her bir parça servis tabağı büyüklüğünde açılır. (Bezelerin 3 tanesi alta - 3 tanesi üste gelecek şekilde hazırlanacak )
İlk üç için bezeler tek tek servis tabağı büyüklüğünde açılır ve eritilmiş tereyağ ile hertarafı yağlanır. İki tanesi kare olacak şekilde yine aralarına tereyağ sürülerek katlanır ve 3. açtığımızı katlamadan onun ortasına üst üste konur ve kenarda kalan hamurlar katlanarak üzerine kapatılır. Elde ettiğimiz kalın ve katkat hamur tepsimiz büyüklüğünde açılır ve yağlanmış tepsiye yayılır üzerine hazırlanan mercimekli iç yayılır.
Geriye kalan diğer 3 hamur parçasına da aynı işlem uygulanıp mercimeklerin üzerine yayılır ve 10 dak. kadar dinlendirilip üzerine yumurta sarısı sürülüp dilimlenerek 200 der ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Kömbe ayran ya da çay eşliğinde nefis olur.
Afiyet Olsun.
16 Mart 2011 Çarşamba
Karnabahar Sote
- 1 adet karnabahar
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz, kekik, pul biber
7 Mart 2011 Pazartesi
Havuçlu Mozaik Pasta
Malzemeler:
- 4 adet iri havuç
- 4 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı pekmez ( isteğe bağlı )
- 1 çorba kaşığı tereyağ ( ya da margarin )
- 1 çorba kaşığı kakao
- 2 pkt. petibör bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın