- 10 adet Girit Kabağı
- 200 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı bulgur
- 6 -7 dal maydonoz
- 1 çay kağığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı dom. salçası
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Kekik, pul biber
- Kuru reyhan, kuru nane
- 1 adet domates ( kapak olarak )
Yapılışı:
İlk olarak kabaklar yıkanarak sap kısımları derin olmayacak şekide kesilip kapak yapmak için ayrılır. Kabakların dış kısımları kabak oyacağının tırtıklı kısmı ile çizilir, iç kısımları ise oyulur.
Diğer tarafta ise rendelenmiş soğan, ince kıyım maydonoz, biber ve domates salçaları, yıkanmış pirinç ve bulgur 1 kaşık sıvıyağ ve diğer tüm baharatlar kıyma ile karıştırılarak bir iç oluşturulur.
Hazırlanan iç üstlerinde bir parmak boşluk bırakılacak şekilde kabaklara doldurulur. Üstlerine ince bir dilim domates ve onun da üstüne kabağın sap kısmı konarak tabanı yağlanmış tencereye dizilir ve üzerlerinden 1 kaşık salça ezdiğimiz 1 bardak sıcak su gezdirilerek yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
Arzuya göre yoğurt ve derotu ile servise sunulur.
Afiyet Olsun.
çok güzel görünüyor bu kabak dolması.
YanıtlaSilCanım ne kadar cici gözüküyorlar tombiş:))
YanıtlaSilEllerine sağlık bendde çok severim sevgiyle kal..
canım ellerine sağlık çok nefis görünüyor.. bende geçen gün yaptım çok güzel oldu benimkide ama bir türlü fırsat bulup yayınlayamadım...çok öpüyorum
YanıtlaSilçok şekerler çoookkk:)
YanıtlaSilay çok şirin olmuşlar tombiş tombiş.ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Buketcim bende bu hafta pazarda gördüm haftaya alırım dedim dolma harika ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilŞekillerine bayılıyorum.Ama maalesef yazın bile heryerde bulunmuyor bu kabaklar.Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık....
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilNe şirin şeyler böyle.Allah cc çeşit çeşit yaratmış.Çok severim dolmaları.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Bende Migrosta gördüm bu kabaklardan acaba nasıl bir yemek yaapılıyor dedim.Demekki dolma oluyormuş,ellerine sağlık harika görünüyor,üzerine karabiber döküp yerim ben...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ENFES ÖĞLE YEMEĞİNDE UMARIM KABAK VARDIR AĞZIM SULANDI SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilCanım hiç tatmadım, ama eminim çok lezzetlidir...
YanıtlaSilEğere denk gelirsem mutlaka alıp denicem inş...
Ellerine sağlık öpüyorum
bizim burdaki pazarda ben hep görüyordum bu kabaklardan ama nasıl ne yapılır bilmediğimden hiç almamıştım ilk fırsatta dneyeceğim.
YanıtlaSilharika görünüyorlar ellerinize sağlık
HARİKA BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilhımmm cok guzel gorunuyor ellerıne saglık
YanıtlaSilben de seviyorum bu tombişleri çok.ellerine sağlık.afiyetler olsun...
YanıtlaSilNe zamandır bu kabaktan alıp dolma yapmayı istedim ama birtürlü kısmet olmadı.
YanıtlaSilEn yakın zamanda almalıyım hele senin tariften sonra...
Sevgiler.
Merhabalar,
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim. Çok beğendim :))) Ve hemen izlemeye aldım.
Evet bu şirin Girit Kabaklarını her yerde bulmak güç. Bende çok severim bu dolmayı ellerinize sağlık. Geçenlerde eşim bir manavda görmüş ve hemen almış :)) İnşallah bugün bende dolmasını yapacağım.
Bana da beklerim :)) http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle,
İzmir'den sevgiler...