Buğday, topraklarımızda bolca yetişen ve Anadolu'da yemek ve çorbalarda sıkça kullanılan bir bakliyat olmasına rağmen bizim mutfağımızda salatası pek yapılmazdı.Bu değişik salataların maalesef mutfağımıza çok geç girdiğini düşünüyorum. Dünya mutfaklarıyla içli dışlı olunca mutfak kültürümüz daha da gelişti ve aslında yemeklerde çok sık kullandığımız bakliyatların da salatasını yapar olduk. Çok da iyi oldu.
Özellikle dereotunun yoğun aromasını sevenler için çok hoş bir lezzet. Şiddetle:) tavsiye ediyorum. Ancak hali hazırda taze soğan ve dereotunuz yoksa yapmayın :) Çünkü salataya asıl lezzeti veren onlar.
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday
- 10 adet zeytin
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet dereotu
- 4 -5 dal taze soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1/2 limon suyu
Yapılışı:
Buğday haşlanır ve süzülerek soğutulur. Ardından salatamız için gerekli olan tüm malzemeler olabildiğince minik doğranır ve buğdaya eklenir daha sonra tuz, limon ve zeytinyağ da ilave edilerek karıştırılır.
Afiyet Olsun.
Buketcim merhaba sayfama bıraktığın
YanıtlaSilgüzel yorum için teşekkür ederim.Sa
latan çok şık ellerine sağlık sevgi
ler...
Henüz tanışmadık buğday salatası ile:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Bu arada sunumun çok şık olmuşş mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
BUKET TATLIM ELLERİNE SAGLIK HARİKA OLMUŞ...
YanıtlaSilBEN BU SALATAYI ÇOK SEVİYORUM...
Çok güzel bir lezzet olduğuna eminim. Ellerine sağlık Buketcim:)
YanıtlaSilBugdayin herseyini severim aslinda ama salatasini yapmak hiç aklima gelmemisti.. Güzel fikir.. Ellerine saglik :))
YanıtlaSilBuğdayı çorbalarda sıkça kullanıyorum, salatasını hep duydum da hiç yapmadım. Denemek lazım.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ÇOK DEĞİŞİK GELDİ.BENDE SALATA ÇEŞİTLERİNE SIK SIK YER VERİYORUM SOFRAMDA.DENEMEK ÜZERE LİSTEME EKLEDİM .SEVGİLER
YanıtlaSilne guzel yazın gelmesıyle ınsan salataya cok daha ıhtıyac duyuor bence guzel bır secenek olmus ellerıne saglık
YanıtlaSilcok besleyici bir salata hic duymamistim
YanıtlaSilellerine saglik
ben buğdayın hertürlüsünü severim.ama salatasını hiçdenememiş ve yememiştim.en kısa zamanda denerim inş unutmazsam
YanıtlaSilellerinize sağlık
buğday zaten çok faydalı bir bakliyat.salatası da muhteşem olmuş.ellerine saglık.ben denemedim ama en kısa zamanda deneyecegim.
YanıtlaSilDediklerine sonuna kadar katılıyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilannemin de buğdayla ilgili ilginç bir tarifi vardı, ögrenip ben de yazayım. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilhaba canım salatan harıka bır porsıyon alıyorum
YanıtlaSilmerhaba salata harıka canım bır porsıyon alıyorum sevgıler
YanıtlaSilençok sevdığim salata elıne sağlık canım mısafır gelebılırım
YanıtlaSil