Hani eşimin doğum gününde minik pankekler yapmıştım ya... bugün de düşündüm pankek olur da pan revani neden olmasın ki dedim.... yaptım oldu :)
Ama bu kez porsiyonluk kekler değil de teflon tavada ekmek kadayıfı misali büyükçe yaptım sonra dilimleyerek sevdiklerime sundum herkesten tam not aldı benden söylemesi.
Galiba bu tatlı artık benim favorim çünkü çok pratik :)
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 pkt vanilya
- 1 pkt kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Şerbet İçin:
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı şeker
* 2- 3 damla limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak şeker ve suyumuzu küçük bir tencereye alarak kaynatmaya bırakıyoruz. Fokurdamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dak. kaynatıyoruz. En son ocaktan alamaya yakın 2 - 3 dak. limon suyu sıkarak bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Şerbetimiz kaynarken biz diğer tarafta süt, yumurta, un ( ben tam buğday unu kullandım ), yağ, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı kalın boza kıvamında çırparak tabanı yağlanmış büyük boy teflon tavaya alıp ( ben balık tavamı kullandım ) çok kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra bir kapak yardımıyla çevirerek diğer tarafını da kısık ateşte pişirdikten sonra hazırladığımız şerbeti kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra yavaş yavaş şerbetimizi gezdiriyoruz.
Tatlımızı bir süre dinlendirip, şerbetini çektirdikten sonra dilimleyerek servise sunabiliriz.
Ben kıyılmıış ceviz serperek ikram ettim ama kaymak ve dondurma da çok yakışıyor haberiniz olsun.
Afiyetle...