Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Tuz, pul biber
- Zeytinyağ
Yapılışı:
Yapılışı:
Et çok iyi yıkandıktan sonra süzdürülerek derin bi kaba alınır, iri doğranmış domates ( kabukları soyulmadan ), parmak parmak doğranmış sivri biber, tuz ve diğer baharatlar ilave edilir, üzerinden çok az sıvı yağ gezdirilerek iyice harmanlanıp önceden ısıtılmış toprak kabımıza alınarak üzerinden minicik doğranmış kuyruk yağları serpiştirilir ve hava almayacak şekilde aleminmyum folyo ile kapatılarak kapağı kapatılır ve ocağın en küçük bölmesinde en kısık ateşte 2 saat pişirilir.
Arzuya göre yanında bulgur pilavı yapabilirsiniz, ayran eşliğinde servise sunulabilir.
Afiyet Olsun.
Yemeğimiz etin kendi suyu ve domatesin suyu ile pişecek su ilave edilmeyecek yemekpiştiğinde sulu bir yemek oluyor. Ayrıca güvecinizin kağaı yoksa aleminyum folyo ile kapladıktan sonra üzerine büyük bir tencere koyarak hava sızmasını önleyebilirsiniz.