- Yoğurt
- Su
- Tuz
- Çörekotu ( isteğe bağlı )
Yapılışı :
Yoğurt ayran yapılarak ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır ve bir iki dakika kaynatılıp ocaktan alınarak yarım saat ya da bir saat kadar dinlendirilir daha sonra temiz bir bez torbaya alınarak yüksek bir yere asılır ya da kevgire konularak iyice süzülmesi sağlanır ( ben derin bir kaba kevgiri onun içine de bez torbayı koydum ve üzerine de ağırlık yapsın diye su bidonu yerleştirdim :) )
Biraz süzülünce tuz ve çörek otu ilave edip bezin ağzını sıkıca bağlatıp tekrar süzmeye bıraktım.
(Denemek için bir su bardağı yoğurt ve yoğurdu ayran kıvamına getirecek kadar su kullandım ve yumurta büyüklüğünde bir lor peynirimiz oldu :)
Afiyet Olsun.
(Tariflerin orjinalini görmek için isimlerin üzerini tık'layın)