Bazen çay davetlerimizin başlı başına ikramı ve bazen de davet sofralarımızı süsleyen soğuk aperatif olarak sunulan geleneksel lezzetimizdir Kısır. Benim yaptığım kısır da bir başka olur :)) Yakınlarım çok beğenir, ben lezzetindeki sırrı
nar ekşisi ve hakiki
sızma zeytinyağına borçluyum. Ayrıca Antakya'nın
biber salçası ve bir parça kullandığım
kuru reyhan da lezzetini artıran diğer ayrıntılar. Kısır yaparken içine domates ve marul ya da kıvırcık kullanmam bu sebzeleri yanında ikram ederim. Kısır hepimiz biliriz ama bir kez de böyle denemenizi tavsiye edereim.
Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydonoz
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı nar ekşisi 1
1 kahve fincanı zeytin yağ
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
Kekik, pul biber
Kuru nane, kuru reyhan
Yapılışı:
İlk olarak bulgurumuzun üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilerek karıştırılıp ağzı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar bekletilir.
Diğer tarafta soğan, sivri biber ve maydonoz minik doğranır. Yumuşattığımız bulgurumuza ilk önce soğan ve salçalarımız eklenip ezmeden ovularak karıştırılır ardından tuz ve diğer baharatlar ve sıvı malzemeler ilave edilir ( zeytinyağ, limon, nar ekşisi ) birlikte karıştırıldıktan sonra en son doğradığımız sivri biber ve maydonoz ilave edilerek harmanlanır ve marul, kıvırcık, domates, salatalık...vs. eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun.